Kapat Ikon
Aktaş Holding'den Endüstri 4.0 Atağı

Bursa, 21.02.2017 - Ulaşım, yapı, endüstri ve yeşil enerji alanlarında yaptığı yenilikçi yatırımlar ile 100'den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, sürekli iyileştirme ve dönüşüm faaliyetleri kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Küresel düzeyde markalaşma vizyonu doğrultusunda, şirketin 2017 temasını "Dijital Marka ve Pazarlama ile Liderlik" olarak belirleyen Aktaş Holding, mükemmellik kültürüne dönüşüm anlayışında önemli bir yer tutan Endüstri 4.0 süreciyle ilgili çeşitli çalışmalar yürütmek için kolları sıvadı.

Aktaş Holding buna göre; Endüstri 4.0 konusunda bugüne dek ciddi çalışmalar yürüten Bosch firmasından yetkin mühendislerin katılımıyla, şirket bünyesinde saha analiz çalışması için gerekli süreci başlattı.

Dijital Tedarik Zinciri ile Kalite İyileştirmeleri

Aktaş Holding'in başlattığı Endüstri 4.0 saha analiz çalışması kapsamında; dijital tedarik zinciri ile verimli makine / insan işbirliği, gerçek zamanlı veri yönetimi, kağıtsız teknoloji, güç & enerji yönetimi, toplam kalite ve ekipman verimliliğini geliştirme, maliyeti azaltma, hata kaynaklarının hızlı şekilde tanımlanması ve ani bozulmaların önüne geçerek, anlık geribildirimlerin sağlanması gibi konularda çalışmalar yapılacak...

İlk Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Geleceğe dönük güçlü vizyonu ve yüksek hedefleri doğrultusunda, 'Dijital Dönüşüm', 'Kurumsal Dönüşüm' ve 'Stratejik Dönüşüm' gibi 3 temel alana yoğunlaşan Aktaş Holding, Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında Bosch firmasından konusunda uzman isimleri, geçtiğimiz günlerde Bursa’daki üretim tesislerinde ağırladı.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol'un da bizzat katılımıyla gerçekleşen toplantıda Bosch heyeti, Endüstri 4.0 alanında bugüne dek yapmış oldukları çalışmaların detaylarını Aktaş Holding çalışanlarıyla paylaşırken, yapılan organizasyon oldukça verimli geçti.

Saha Analizi İçin Hazırlıklar Tamam

Bosch Hindistan ekibinden 3 uzman mühendisin de katılımıyla birlikte, Endüstri 4.0 saha analizi çalışmasının kısa süre içinde başlayacağını kaydeden Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol,  sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal değer yaratma hedefleri doğrultusunda, sektörde Endüstri 4.0’ın en önemli temsilcilerinden biri olmak adına önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Aktaş Holding'in kurulduğu günden bu yana, kurumsal dönüşüm faaliyetlerini öncelik haline getirdiğini aktaran Sami Erol, AR-GE ve inovasyon öncelikli gelişim hamlelerini hız kesmeden sürdüreceklerini vurgulayarak, bu anlamda küresel müşteri talepleri doğrultusunda, teknolojiye olan yatırımlarına da kararlı bir şekilde devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.