Kapat Ikon
Önsöz- Fırsat Eşitliği İlkesiyle Geleceğe Yol Alıyoruz

Gelişmiş ülkelere göre kıyasladığımızda, ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı son yıllarda artış göstermekle birlikte, henüz istenen seviyede değildir.

Bunu artırmak için hem topluma hem de iş dünyasına önemli sorumluluklar düşmektedir. Dolayısıyla kadınlara kariyer basamaklarını çıkarken fırsat eşitliği sağlamak ve kadın istihdamına katkıda bulunmak, sürdürülebilir bir toplum için olmazsa olmaz unsurlardan biridir.

Kurulduğu günden bu yana insan odaklı yaklaşım sergileyen ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesiyle ilerleyen Aktaş Holding olarak, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği konusunda son derece hassas davranıyoruz.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (WEPS) imzacısı bir şirket olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları kararlı bir şekilde yerine getirme gayretindeyiz.

Çünkü ülkemizin daha da gelişip kalkınmasının, kadınların ekonomik hayata daha fazla katılım sağlaması ve cinsiyet eşitsizliğinin azaltılması ile mümkün hale geleceğine inanıyoruz.

Sürdürülebilir bir toplum ve gelecek için hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerektiğini asla unutmayalım.

Bu vesileyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor; tüm kadınlara sağlıklı ve başarılı bir gelecek diliyorum.

İskender ULUSAY

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı

 

 

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.