Kapat Ikon
Aktaş Holding'in Bulgaristan'daki Üretim Üssü Techno Aktaş'ta 10. Yıl Coşkusu

Aktaş Holding'in Bulgaristan'daki üretim üssü olan ve bölge ekonomisine ciddi katma değer sağlayan Techno (Techno) Aktaş, sürdürülebilir büyüme ve değer yaratma önceliğiyle büyümeye devam ediyor.

Bu yıl, 80. kuruluş yıl dönümü heyecanının yaşandığı Aktaş Holding tarafından 2008 yılında devreye alınan Techno Aktaş, kuruluşunun 10. yıl dönümünü düzenlenen geniş katılımlı organizasyonla kutladı.

Techno Aktaş'ın Plovdiv (Filibe) kentindeki üretim tesislerinde gerçekleşen organizasyona; Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani ve Bulgar Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Donka Koleva'nın yan sıra, RUMELİSİAD üyeleri, Aktaş Holding üst yönetimi ve çalışanlar katıldı.

Hep bugünleri hayal ettik

Organizasyonun açılış konuşmalarını yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şahap Aktaş, "2008 yılında Techno Aktaş'ın temellerini attığımızda, hep bugünleri hayal ederek yola çıkmıştık. Zorlu rekabet koşullarına rağmen yılmadan özveriyle çalışarak, 10 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki Techno Aktaş'ın bu kutlamaları, 50. yılda da 100. yılda da aynı heyecanla devam edecek. Yaptığı başarılı çalışmalarla hem Bulgaristan'a hem de Avrupa'ya çok önemli katma değer sağlayan Techno Aktaş, toplumla bütünleşen kimliğiyle de çok güzel ve ayrıcalıklı işlere imza atıyor. Bu noktada önemli olan konu, bu tür faaliyetleri sürdürülebilir kılmaktır" ifadelerini kullandı.

Aktaş Holding'in hedefleri hiç bitmiyor

Şahap Aktaş'ın ardından söz alan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol da Techno Aktaş'ın ilk günden bu yana ciddi bir atılım gerçekleştirerek, Bulgaristan'a ve Avrupa ekonomisine sağladığı yüksek katma değerle, örnek gösterilen bir kurum haline geldiğine vurgu yaptı.

Erol, "Müşteri odaklı ve güvene dayalı ilişkiler geliştiren Techno Aktaş; Aktaş Holding'in küresel vizyonunun önemli bir parçası olarak gelecek yolculuğunu emin adımlarla şekillendiriyor. Bulgaristan bizim çok önemsediğimiz ve değer verdiğimiz bir ülke. Avrupa'ya açılan kapı özelliğindeki Bulgaristan'la ilgili, ileriye dönük çok önemli hedeflerimiz de bulunuyor. Nitekim, bugün itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nden Brezilya'ya, Bulgaristan'dan Çin'e kadar, dünyanın dört bir yanında güçlü bir yapılanması bulunan Aktaş Holding'in hedefleri hiç bitmiyor" dedi.

Her alanda dijital dönüşümle global liderliğe odaklandık

"Bu yıl 80. yıl dönümünü kutlayan ve köklü bir geçmişe sahip olan şirketimizi geleceğe taşıma noktasında, sorumluluk sahibi bireyler olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz" diyen Erol, "AR-GE ve inovasyon odaklı stratejiler geliştirmeye devam ederek, 'Her alanda dijital dönüşümle global liderliğe' odaklandık. Özellikle Endüstri 4.0'a yönelik çalışmalar kapsamında; 'Dijital Dönüşüm', 'Kurumsal Dönüşüm' ve 'Stratejik Dönüşüm' çalışmalarıyla gelecek yolculuğumuza devam ediyoruz. Halihazırda sektörün global aktörü olan Aktaş Holding; bilgiye ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ederek, dünya ölçeğindeki güçlü kimliğini daha da iyi noktalara taşıma konusunda kararlı bir şekilde ilerliyor" şeklinde konuştu.

Aktaş Holding gibi firmaların artmasını diliyoruz

Organizasyona katılan Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani de Aktaş Holding'in bölgede ve ülkelerarası ekonomik gelişimde çok sayıda örnek işe imza attığına vurgu yaparak, Aktaş Holding gibi kuruluşların artması temennisinde bulundu.

BULTİŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Donka Koleva ise iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen yıl daha da iyiye gittiğine vurgu yaparak, ülkeler arasında uzun yıllardan beri gelen kardeşlik bağlarının, Techno Aktaş gibi yatırımlarla meyvelerini verdiğini belirterek, bu tür yatırımların her iki ülke açısından da önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

 
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.