Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı'ndan Çocuklara Kodlama Eğitimi

Aktaş Holding bünyesinde topluma değer katan, doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek üzere kurulan Aktaş Eğitim Vakfı, örnek uygulamalarına yeni bir halka daha ekledi.

Aktaş Eğitim Vakfı, faaliyet alanlarından biri olan öğrencilere destek çalışmaları kapsamında, Aktaş Holding çalışan çocuklarına yönelik 'kodlama eğitimi' gerçekleştirdi.

26 Mayıs Cumartesi Günü, Açık Atölye (Maker) firması sponsorluğuyla gerçekleşen eğitimde çocuklar, ilk önce robot kurulumu yaptı. Sonrasında robotlara kodlama ekleyen çocuklar, yaptıkları robotun verdikleri komuta göre yürümesini sağladı.

Eğitim faaliyetlerimiz sürecek

Düzenlenen eğitim faaliyetinin çocuklar için son derece verimli geçtiğini kaydeden Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş, "Düzenlediğimiz kodlama eğitimi kapsamında, hızla gelişen ve değişen dünyadaki bu değişimi yakalamak ve korumak için dijitalleşme alanında çocuklarımız için kodlamanın önemini anlatmayı amaçladık. Çünkü gelişen teknoloji, kodlamanın önemini ve gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Aktaş Eğitim Vakfı olarak da çocuklarımızın kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri adına onlara destek olmayı sürdüreceğiz. Bu açıdan, büyük önem verdiğimiz eğitim faaliyetleri tüm hızıyla devam edecek" ifadelerini kullandı.

 
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.