Kapat Ikon
Dosya Konusu: İşletmelerde İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışma hayatında karşılaşılan en önemli sorunlardan biri kuşkusuz iş kazalarıdır.

İş kazanlarının önüne geçmek ve bu konuda farkındalık yaratmak adına geliştirilen iş sağlığı ve güvenliği kavramı, günümüz dünyasında hem işletmeler hem de çalışanlar açısından büyük önem taşımaktadır.

Her geçen gün artan teknoloji kullanımı ve sanayileşmeyle birlikte, insan sağlığı açısından hayati konulardan biri haline gelen iş sağlığı ve güvenliği, çok disiplinli bir bilim dalı olarak karşımıza çıkıyor.

İş sağlığı ve güvenliği ile genel olarak; çalışma ortamında meydana gelebilecek her türlü iş kazası ve meslek hastalıkları riskinin oluşmasına karşı tedbirler alınıp, bu konudaki gereken şartların yerine getirilmesi amaçlanmaktadır.

İş kazalarının %88'i güvensiz davranışlardan, %10'u tehlikeli durumlardan, %2'si ise önlenemez nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Görüldüğü gibi iş sağlığı ve güvenliği, işyerleri ve çalışanlar açısından üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir hal almıştır.

Bu yüzden de iş sağlığı ve güvenliği konusunda hem işyerlerinin hem de çalışanların gerekli özeni gösterip, bu konuda üzerine düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirmesi gerekiyor.

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.