Kapat Ikon
Techno Aktaş'tan YEE Enerji Verimliliği Projesi'ne Tam Destek

Aktaş Holding'in Bulgaristan'daki üretim üssü Techno Aktaş, bölge ekonomisine sağladığı katkıların yanı sıra, çevre bilincinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalara katkı sağlamayı da sürdürüyor.

Techno Aktaş bu kapsamda, şirketlerin iklimi korumak için aldığı önlemleri iyileştirmeyi amaçlayan Young Energy Europe (YEE) projesinde yer alarak, enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalara destek verdi.

Organizasyonla ilgili ilk buluşma, 8 Mart 2018 tarihinde Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde, geleceğin katılımcıları ve geleceğin öğretim üyeleri ile Alman-Bulgar Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen Limacon Merkezi'nde yapıldı.

2015 yılı Paris İklim Değişikliği Anlaşmasına yanıt olarak Federal Çevre, Doğa Koruma, İnşaat ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı'nın geçen yıl oluşturduğu Avrupa İklim Koruma Girişiminin (EUKI) bir parçası olan projenin; enerji verimliliği, kaynak yönetimi ve şirket hareketliliği alanlarında, farklı şirket ve faaliyet alanlarından olan genç uzmanların eğitimine aracılık etmesi hedefleniyor.

Gelecekteki enerji verileri gözlemlenecek

Federal bakanlık tarafından finanse edilen proje; Bulgaristan, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan'da paralel olarak 3 yıl boyunca uygulanacak.

Proje kapsamında katılımcılar; gelecekteki enerji gözlemcileri, işletmelerde enerji tüketimini analiz etmek, ilgili cihazlarla tüketimi ölçmek, çalıştıkları kurumdan danışman sayesinde elde edilen verileri kullanmak ve yorumlamak için eğitilecekler.

Ayrıca katılımcıların iletişim ve sunum becerilerinin geliştirilmesi beklenirken, proje yönetimi ve ekonomik analiz de eğitimin bir parçası olarak nitelendiriliyor.

 
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.