Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı - Röportaj Çalışması

1.     Öncelikle kendinizi tanıtabilir misiniz?

22.07.1992 Hayrabolu/Tekirdağ doğumluyum. Darüşşafaka Lisesi'nde lise hayatımı tamamladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği'ni kazandım.  Buradaki eğitim hayatımı da başarıyla noktaladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nde, Çift Anadal Programını tamamladım.

2.     Aktaş Eğitim Vakfı'ndan hangi tarihlerde burs desteği aldınız?

Aktaş Eğitim Vakfı'ndan 2015 - 2016 Güz Dönemi, 2015 - 2016 Bahar Dönemi ve 2016 - 2017 Güz Dönemi olmak üzere, 3 dönemde burs desteği aldım.

3.     Aktaş Eğitim Vakfı burslarından nasıl haberdar oldunuz?

Aktaş Eğitim Vakfı burslarından internette yapmış olduğum araştırmalar neticesinde haberdar oldum. Daha sonrasında başvurumu gerçekleştirerek de Aktaş Eğitim Vakfı ile ilk kontağımızı kurmuş olduk.

4.      Aktaş Eğitim Vakfı bursunun eğitim hayatınıza doğrudan veya dolaylı yoldan ne gibi katkıları oldu?

Aktaş Eğitim Vakfı'nın eğitim hayatıma çok önemli katkılar sağladığını söyleyebilirim. Maddi yönden sağlanan destek sayesinde, derslerime ve sorumluluklarıma daha fazla vakit ayırabildim. Aylık geçimimi sağlayabilmek için başka işlerde çalışmama gerek kalmadan, hem mesleki anlamda hem de sosyal anlamda, sadece gelişimime odaklanabilme şansına sahip oldum. Bu anlamda, Aktaş Eğitim Vakfı'nın eğitim hayatımdaki yeri hep özel olacak.

5.      Aktaş Eğitim Vakfı'nın sosyal sorumluluk anlamında yapmış olduğu diğer çalışmaları da takip etme şansınız oldu mu? Bu konuda bilginiz var mı?

Evet, takip etme şansım oldu. E-Mail adresime aylık olarak yollanan mail bültenlerini takip ederek, yapılan tüm sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgilendim. Aktaş Eğitim Vakfı tarafından topluma değer katacak çok güzel çalışmalara imza atılıyor. Bu çalışmaların ilerleyen süreçlerde de aynı şekilde devam edeceğine inanıyorum.

6.     Bugünkü konumunuza ulaşma veya hayallerinizi gerçekleştirme noktasında, Aktaş Eğitim Vakfı'nın size ne gibi katkıları oldu?

Yaşadığımız hayatta nakit ve vakit, birçok zaman hedeflerimize ulaşmamızı sağlayan en önemli girdiler olabiliyor. Aktaş Eğitim Vakfı, eğitimim için maddi destek sağlarken bir yandan da hayallerime ulaşmam için gerekli zamanı yaratmama çok büyük katkıda bulundu. Bu yüzden, hayallerimi gerçekleştirme noktasında bana sağladığı katkılardan ve bugünkü konumuma ulaşmama yardımcı olmasından dolayı Aktaş Eğitim Vakfı'nın hayatımdaki yeri her zaman farklı olacak.

7.     Aktaş Eğitim Vakfı'nın hayatınızdaki önemini, 1 cümleyle bize özetleyebilir misiniz?

Aktaş Eğitim Vakfı, kaynaklarını toplum yararına kullanmaktan çekinmeyen, 'toplum geliştikçe biz de gelişiriz' anlayışını benimseyen ve sosyal, yardımsever, fedakar bir kurum...

8.     Gelecek vizyonunuzu bizimle paylaşır mısınız? Kariyer hedefleriniz nelerdir?

Kurumsal firmalarda, kendimi eğiterek sorun çözen ve çözüm getiren bir profesyonel olmak istiyorum. Liderlik tek bir koltuğa bağlı bir sıfat değildir. Lider kişilik, sorun gördüğü zaman üzerine düşünüp, aksiyon alan ve yönlendiren insan demektir. Gelecek vizyonumla ilgili olarak bir pozisyon, bir şirket ya da bir sektör söyleyemem. Genel bir planım olmakla beraber, bu ara basamaklar birçok farklı parametreye ve zamanın doğal akışına bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak büyük resmi düşündüğümüz zaman, yaptığım işi en iyi şekilde yerine getirerek, sorun çözen bir danışman olmak istiyorum.

9.     Aynı yollardan geçmiş olduğunuz öğrencilere destek olmak için geliştirilen projelere destek oluyor musunuz? Öğrencilere ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Yaptığımız işi en iyi yapmak ve en iyisi olabilmek için mücadele etmek, en büyük tutkumuz olmalı. Her zaman bu tutku ve bilinç ile hareket etmeliyiz. Bunun için kendimizi, bugünün dünyasındaki tüm kaynakları ve iletişim ağını kullanarak beslemeliyiz. Yeni nesil çalışanları çok büyük bir sorumluluk bekliyor. Artık tek bir iş alanında uzmanlaşmanın yanı sıra, birden fazla konuda ön bilgiye sahip olmamız ve gerektiğinde, daha derine inebilmemiz bekleniyor (T Prensibi). Çünkü yeni iş dünyasında artık işler çok daha bütünsel ve çok daha disiplinlerarası bir zeminde ilerliyor.

10.  Öğrenim hayatınızda ve iş hayatınızda, size gurur veren başarılarınız oldu mu? Varsa bu başarılarınızdan kısaca bahsetmenizi istesek?

Bu konuda şahsıma birçok gurur verici başarı söz konusu oldu. Birkaçına örnek vermek gerekirse; Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Hırvatistan Milli Takımı kafilesine, Mühendis Asistanı olarak dahil oldum. İTÜ'den çift diploma alarak, Yüksek Onur Listesi içerisinde mezun oldum. Üniversiteyi bitirmem ile beraber 2017 Mart ayında uluslararası bir şirketin Graduate Programına Türkiye'den 1500, globalde 28000 başvuru içerisinden seçilen, 48 kişi (Türkiye'den tek kişi) arasında yer aldım.

 
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.