Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı, Orhaneli'deki Geleneksel Fotoğraf Yarışması ile 'Kaybolan Meslekleri' Gün Yüzüne Çıkardı

Aktaş Holding bünyesinde topluma değer katan, doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek üzere kurulan Aktaş Eğitim Vakfı, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında örnek bir adım daha attı.

Aktaş Eğitim Vakfı ile Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Kent Konseyi işbirliğinde, Orhaneli İlçesi ve çevre köylerde yaşayan çocuklarla gençlerin, fotoğraf sanatına olan ilgilerinin artırılması ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefiyle, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen fotoğraf yarışmasının bu yılki ayağı da öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Jüri En Güzel Kareleri Seçmekte Zorlandı

14-18 yaş grubundaki öğrencilerin katıldığı ve 'Kaybolan Meslekler temasıyla, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Fotoğraf Yarışması'nda kazananlar belli olurken, 'Seçici Kurul'un yüzlerce fotoğraf arasından en güzel kareleri belirlemek konusunda bir hayli zorlandığı yarışmada, 20 fotoğraf sergilenme hakkı elde etti.

Yarışmanın ödül töreni, Orhaneli'de İbrahim Hüsniye Çağlayan Konferans Salonu'nda düzenlenirken, organizasyona; Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayır ve Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş ile birlikte, yarışmaya katılan öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra, Aktaş Holding Fotoğraf Kulübü üyeleri katıldı.

Yarışmada 2. sırayı elde eden İlayda Miranda Güneş, ödülünü Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun elinden alırken, yarışmanın birincisi İsmail Sevim de ödülünü, Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş'ın elinden teslim aldı.

"Aktaş Eğitim Vakfı’na Destekleri İçin Teşekkür Ediyoruz"

Fotoğraf yarışması ile Orhaneli'deki çocukların gelişimi adına çok değerli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Aktaş Eğitim Vakfı'na teşekkürlerini ileten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Aktaş Eğitim Vakfı'na çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın kişisel gelişimi ve özgüvenlerinin artışı noktasında Aktaş Eğitim Vakfı ilçede çok değerli çalışmalara imza atıyor; çocuklarımıza dokunuyor. Bizim buna gerçekten ihtiyacımız vardı. Uludağ'ın güneyinde kalan insanlar olarak, Bursa ile bağımız biraz kopuk. Kocaman bir gönlümüz var, çok başarılıyız, çok zeki çocuklarımız var. Ancak Bursa ile dünya ile entegre konusunda biraz zayıf kalmış durumdayız. Bizim cevherlerimizi ortaya çıkarılması ve öğrencilerimize özgüven aşılanması noktasında, bu tür projelerin çok önemli kazanımları oluyor" diye konuştu.

Yarışmada derece elde eden tüm çocukları yürekten kutlayan Tatlıoğlu, Aktaş Eğitim Vakfı ile birlikte ilerleyen süreçte yeni projeleri hayata geçirmeye de devam edeceklerini kaydetti.

Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Çalışmalarını Hedefliyoruz

Aktaş Eğitim Vakfı olarak, 'yarınlarımız' olarak gördükleri öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına bu tip çalışmaları kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini aktaran Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş'ta, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, çok güzel kareleri yakalayan tüm öğrencileri kutladı.

Kırsaldaki çocukların kişisel ve sosyal kazanımları açısından, bu tür projelerin çok önemli olduğuna değinen İlknur Aktaş, vakıf olarak bu tür değerli projeleri artarak geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, resim yarışmasının gelecek yıl  'Zıtlıklar' temasıyla düzenleneceğini çocuklarla paylaştı.

Öte yandan, programın sonunda ödülü kazanan öğrenciler ve protokol üyelerinin katılımıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilirken, daha sonrasında ise tüm katılımcılar fotoğraf sergisini yakından inceledi.

   
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.