Kapat Ikon
Dosya Konusu: Kurumsal Şirketlerde Dijitalleşme

Küresel piyasalardaki müşteri beklentilerinin hızla değişkenlik göstermesi, gelişen teknoloji ve internet kullanımının yaygınlaşması, şirketler açısından dijital alandaki değişimi zorunlu hale getiren en önemli faktörler arasındadır.

Çünkü rekabetin her geçen gün arttığı pazarlarda, varlığını korumak isteyen tüm şirketler bu hızlı dönüşüm sürecine en iyi şekilde adapte olup, müşteri taleplerine en iyi ve etkin şekilde yanıt verebilmekle yükümlüdür.

Rekabet gücünü kaybetmek istemeyen şirketler açısından, değişen müşteri ihtiyaçlarını önceden görebilme ve bu ihtiyaçlara gerçek zamanlı cevap verebilme hızı da ilgili şirketin yetenekleriyle doğru orantılı olarak şekillenmektedir.

Gelinen noktada işletmeler açısından 'dijital dönüşüm' adı verilen bu süreç, şirketin hedeflerine ulaşma noktasında en önemli stratejileri arasında yer alırken, müşterilere yönelik süreçlerin günün koşullarına uygun hale gelmesi için de sürecin en iyi şekilde mevcut sisteme dahil edilmesi gerekiyor.

Sürekli gelişen teknolojiler ışığında işletmeler, yeni rekabet ortamında diğerlerine göre öne çıkmak adına bilginin taşınabilir hale gelmesi ve gerçek zamanlı ihtiyaçlar için gerçek zamanlı mobil ve bulut tabanlı uygulamaları devreye alma noktasında, daima mükemmeli hedeflemelidir.

Bu kapsamda, şirketleri yarına taşıyacak temel gereksinimler arasında yer alan dijitalleşme ile birlikte; bulut, mobil, sosyal iş ağı ve büyük veri teknolojileri modernleşmenin anahtarları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.