Kapat Ikon
"Aktaş Aktüel" Sağlık Seminerleri Hayata Geçti

Aktaş Holding, çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak faaliyetler zincirine yeni bir halka daha ekleyerek, 'Aktaş Aktüel' programını hayata geçirirken, çalışma kapsamında farklı branşlarda hizmet veren sağlık profesyonelleri her ay belirlenen tarihlerde, Aktaş çalışanlarıyla buluşacak.

'Aktaş Aktüel' programında ilk adım, Özel Esentepe Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Seher Dallı'nın katıldığı ve çalışanlara yönelik 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' konusunda önemli bilgiler paylaştığı seminerle atılırken, Aktaş Holding Eğitim Salonu'nda gerçekleşen eğitime çalışanlar da büyük ilgi gösterdi.

'Aktaş Aktüel' programı dahilinde Aktaş Holding'in konuğu olan Diyetisyen Seher Dallı, sağlıklı beslenme konusunda toplum genelinde doğru bilinen birçok yanlış uygulamanın yapıldığını belirterek, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizlerin, vücudun ritmini koruyarak vücut ağırlığı denetiminin sağlanması için en önemli etkenler arasında yer aldığını kaydetti.

"Diyet Uygulamaları Kişiye Göre Farklılık Gösterir"

Bireylerin günlük beslenme alışkanlıklarında dikkat etmesi gereken konulara açıklık getiren Diyetisyen Dallı, beden kütle endeksi ve günlük egzersiz miktarı gibi vücudumuz açısından önemli gereklilikleri de ön plana taşırken; "Beden Kütle Endeksi dediğimiz konu, sağlığımız açısından oldukça önem arz ediyor. Öyle ki bu endeks, normal olarak kabul edilen sınırların üzerine çıkması durumunda, sağlık açısında da olası riskleri arttırabilmektedir. Fakat bazı durumlarda kas dokusunda birtakım fazlalıklar var ise kişide mevcut endeks yüksek olsa dahi sağlıklı olarak kabul edilebilir. Bundan dolayı vücuttaki ağırlığın değerlendirilmesinde beden kütle endeksinin yanı sıra; vücuttaki kas ve yağ dokusu oranı ile yağın vücutta bölgesel dağılımının da doğru şekilde saptanması gerekmektedir" diye konuştu.

"Bol Su Tüketin"

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için dengeli ve doğru beslenmenin büyük önem taşıdığı aktaran Dallı; "Sağlıklı beslenmek kadar, fiziksel aktiviteler de dengeli yaşamın vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak spor tek başına yeterli olmayabiliyor. Sporu 'destekleyici unsur' olarak değerlendirebiliriz. Su tüketimini mümkün olduğunca önemsemelisiniz. Yalnızca çok susadığınızda değil; vücudun yaşamsal faaliyetlerini dikkate alarak, günlük sıvı tüketiminizi iyi ayarlamanız, dengeli bir kilo için olmazsa olmazlar arasındadır. Sahip olunan kiloya göre günlük olarak, kilo başına 40 mililitre su tüketilmesi gerekiyor. Suyu da tek seferde değil, yudumlayarak içmek daha faydalı olacaktır. Aynı şekilde, kahvaltı yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Bilimsel veriler kahvaltının, sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi noktasında önemli bir öğün olduğunu ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Aktaş Holding çalışanlarının da merak ettikleri soruları yöneltme imkanı bulduğu program, katılımcılar açısından son derece faydalı geçerken, ayrıca 'Aktaş Aktüel' programına katılanların, özel indirimli sağlık hizmetlerinden de faydalanabileceği açıklandı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.