Kapat Ikon
Dünya Sağlık Günü

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Anayasası'nın kabul edildiği 7 Nisan 1948 tarihinden beri, her yıl 7 Nisan günü "Dünya Sağlık Günü" olarak, tüm dünya ülkelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Dünya Sağlık Günü çerçevesinde, her yıl halk sağlığını tehdit öncelikli sağlık sorunları arasından bir tema belirlenerek, bu tema kapsamında insan sağlığının hayatımızdaki yeri, korunması ve geliştirilmesi noktasında birtakım çalışmalar yürütülüyor.

Bilindiği gibi sağlıklı toplumların devamlılığının sağlanması için öncelikli olarak toplumu oluşturan en küçük yapı taşları arasındaki bireylerin sağlıklı olması gerekmektedir. Ülkemizde özellikle son yıllarda, sağlık alanında ciddi yatırımlar ve çalışmalar yürütüldüğüne şahit oluyoruz.

Şu unutulmamalıdır ki; dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet gibi ayrımlar olmaksızın, tüm dünya vatandaşlarının yaşam hakkı olduğu gibi kaliteli sağlık hizmetlerinden de yararlanma hakkı bulunmaktadır.

Aktaş Holding olarak bu anlamlı gün vesilesiyle, başta ülkemizin olmak üzere; sağlık çalışanlarımızın ve tüm insanlığın '7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nü kutluyoruz.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.