Kapat Ikon
Sami Erol, AIESEC'li Öğrencilere "Başarıya Giden Yoldan Geçenler'i Anlattı

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, belirli periyotlar halinde öğrencilerle ve gençlerle bir araya gelerek, kariyer yolculuklarında neler yapmaları gerektiğini, kendi kişisel ve mesleki tecrübelerine dayanarak aktarmaya devam ediyor.

 

Sami Erol, profesyonel hayattaki fırsatları üniversite ile buluşturma amacıyla, AIESEC Bursa Şubesi tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ve hem uluslararası arenada, hem de Bursa'da kariyerleri boyunca birçok başarılı liderlik tecrübesi yaşamış iş dünyası profesyonellerin yer aldığı Sürdürülebilir Başarı Platformu’16 organizasyonunda, öğrencilere değerli paylaşımlarda bulundu.

 

Öğrencilerin global bakış açısına sahip, hayatın her anındaki liderliğin ve girişimciliğin önemini farkına varmış, kişisel farkındalığı yüksek ve çözüm odaklı bireyler olarak mezun olmaları için büyük firmalar ve tecrübeli isimler aracılığıyla, onlara ilham verilmesini hedefleyen ‘Sürdürülebilir Başarı Platformu’nda Erol, öğrencilere nitelikli bireyler olarak yetişmeleri sürecinde, kendilerini birer ‘dünya vatandaşı’ olarak konumlandırmaları gerektiğini vurguladı.

 

“Dünya Vatandaşı Olmaya Çalışın”

Aynı zamanda, AIESEC Bursa Şubesi Danışmanlar Kurulu Onur Başkanı’ da olan Sami Erol, AIESEC’in öğrencilerin dünya görüşünü geliştirmesi noktasında oldukça faydalı çalışmalara imza attığını kaydederek, gençlerin kişisel ve mesleki açıdan yetkinliklerinin geliştirilmesi aşamasında, iş dünyasıyla bu tip buluşmaların önemli sonuçlar ortaya çıkardığını ifade etti.

 

Erol; “Geleceği planlamayan kişi, kurum ya da ülkeler, başkalarının planlarına dâhil olmak durumunda kalır. Burada önemli olan, sizler açısından geleceğinizin doğru planlanması ve yaşamınızda da bütünsel bir yaklaşım sergilemeniz olacaktır. Her insan bir dünya… Geçmişteki başarısızlıklarınızın geleceğinizi şekillendirmesine müsaade etmeyin. AIESEC içinizdeki potansiyeli ortaya çıkarma noktasında önemli bir güç. Önemli olan kişisel vizyonunuzu yüksek tutmanız ve dünya vatandaşlığına giden yolda kendinizi mümkün olduğunca geliştirmeniz olacaktır” dedi.

“Yaşamı Doğru Yönetmek Gerekiyor”

 

Hayatın hep başarılarla dolu veya problemlerle dolu bir süreci önünüze koymadığını anımsatan Erol, “Önemli olan yaşamınıza değer katacak, problemleri ortadan kaldırabilmenizdir. Proaktif olmanız, bir işe sonunu düşünerek başlamanız, önemli işlere öncelik vermeniz, win & win anlayışını benimsemeniz, önce anlamaya sonra da anlaşılmaya çalışmanız, sinerji yaratmanız ve bütünlüğü yakalamanız size önemli katkılar sağlayacaktır. Ulaşmak istediğiniz hedefler için hangi yetkinlikler gerekiyorsa, kişisel ve mesleki gelişiminizi de o yönde sürdürmelisiniz. Gelecekte ilke ve değerler daima ön plana çıkacak. Vizyoner düşünerek, bütünsel bakabilmek ve bir değer ortaya koyabilmek başarıyı yakalama noktasında, öncelikli hale gelecektir. Şüphesiz sürdürülebilir başarılar da bu sayede yakalanacak. Fikren, vicdanen veya farklı açıdan değer yaratabilmek, değerler kültürünü benimsemek, kişiyi yaşamı boyunca mutlu eder. Özgüveninizi yüksek tutup, değişim ve dönüşümü yönetebilmelisiniz. Bunun için önce kendinizi, daha sonra da çevrenizi bu dönüşüme entegre edebilmelisiniz” ifadelerini kullandı.

 

Katılımcılar da merak ettikleri soruları Sami Erol’a yöneltme imkânı bulurken, interaktif bir şekilde gerçekleşen buluşma öğrenciler açısından son derece verimli geçti. Konuşmaların ardından da AIESEC Bursa Şubesi tarafından Erol’a değerli paylaşımlarından ve katkılarından ötürü teşekkür plaketi sunuldu.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.