Kapat Ikon
10 Ocak - Çalışan Gazeteciler Günü

Ülkemizde, 212 Sayılı Yasa kapsamında gazetecilere yönelik sosyal ve ekonomik hakların kabul edildiği 10 Ocak 1961 tarihi, demokrasinin temel hak ve yapı taşlarından biri olan halkın haber alma özgürlüğü konusunda, zorlu koşullarla mücadele ederek, özverili çalışmalar sergileyen basın emekçileri için Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olmuştur.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına, en hızlı ve en doğru haberleri tarafsız, objektif ve eksiksiz olarak vatandaşa ulaştırmak için yoğun çaba gösteren basın mensupları, bu önemli mesleği icra ederken aynı zamanda milletin vicdanının sesi olma gibi çok değerli bir misyona da sahip olmaktadır.

Hukuk devletinin en belirgin özelliklerinden biri olan özgür basın, bireysel ve toplumsal açıdan meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip, gazeteci bakış açısıyla sentezleyerek, halka en doğru bilgileri ulaştırmak adına canları pahasına gayret göstermektedir.

Gelişmiş tüm toplumlarda olduğu gibi öncelikle gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilerek, hak ettikleri değere ulaşması ve bu değerli görevi yerine getirirken rahat çalışma imkânına sahip olarak, özgür, bağımsız ve kendini güvende hissedecek şekilde işini yapması, hepimizin ortak dileği ve sorumluluğu olmalıdır.

Bu bağlamda Aktaş Holding ailesi olarak, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirme adına yoğun bir çaba gösteren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; gazeteci arkadaşlarımıza huzurlu bir çalışma ortamı içerisinde, sağlıklı, başarı ve mutluluk dolu bir meslek hayatı diliyoruz.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.