Kapat Ikon
Sami Erol- Önsöz

10 Temmuz tarihi, 1967 yılında İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen “Hukuk Yoluyla Dünya Barışı” isimli konferansta alınan karar doğrultusunda, tüm demokratik ülkelerde “Dünya Hukuk Günü” olarak ilan edilmiştir.

Hukuk kelimesi günümüz dünyasında, sadece bireyler özelinde değil; tüm dünya ülkeleri ve içerisindeki toplumlar için çok fazla önem taşıyan, demokrasiyle birlikte öne çıkan unsurlardan biridir.

İnsan hakları ve özgürlüğünün, adaletin en büyük güvencelerinden biri olan hukuk üstünlüğü çerçevesinde, toplum içerisinde her bir bireyin sadece kendisi için değil, birlikte yaşadığı diğer insanlar için de bu hakların uygulanmasını istemelidir.

Eşit ve adil olmayan hukuk sistemleri, yakın coğrafyamız başta olmak üzere, ne yazık ki dünyadaki birçok noktada karşımıza kötü örnekler çıkarmaktadır.

Barış ve huzurun hâkim olduğu, insanların birbirine karşı daha paylaşımcı ve saygılı olduğu, herkes için hukukun uygulandığı yarınlarımız için başta bu yolda yoğun mücadele örneği sergileyen hukukçularımız olmak üzere, herkesin “Dünya Hukuk Günü” kutlu olsun…

 

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.