Kapat Ikon
"Kabotaj Bayramı"

Türkiye’nin mevcut karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı ile birlikte, ticaret haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları sadece Türk gemileri ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe girdiğinden beri her yıl ülkemizde, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Kabotaj Kanunu ile birlikte ülkemiz, kendi kara sularında egemenlik ve tam bağımsızlığını ilan etmiş ve Türk denizciliği, denizlerimizden sağlanan imkânların arttırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ile her geçen gün daha da büyüyen bir hale bürünmüştür.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip ülkemiz de, bulunduğu jeopolitik konumu gereği, deniz sektörüne gereken önemi vermekte ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları titizlikle yürütmektedir.

“Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözüyle de, Gazi Kumandan Mustafa Kemal Atatürk, denizciliğe verdiği önemi ve ülkemiz insanına bu yönde olan güvenine vurgu yapmıştır.

Bu vesileyle Aktaş Holding olarak, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor ve tüm denizcilerimize başarılar diliyoruz…

 

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.