Kapat Ikon
31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü

Sigaranın zararları konusunda toplumu bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla,  her yıl tüm dünya genelinde, 31 Mayıs tarihi “Dünya Sigarasız Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nde, sigara kullanan bireylerin 24 saat boyunca sigarayı bırakmaları teşvik edilmektedir.

Günümüz koşullarında her yıl dünya genelinde, yaklaşık 5,5 milyon kişinin ölümüne neden olan sigara kullanımı, yalnızca kullananla sınırlı kalmayıp, sigara kullanan kişilerin çevresindekileri de etkilediği için sigara, sağlıklı toplumların yetişmesine engel teşkil eden unsurların başında gelmektedir.

Ülkemizde de yaklaşık 20 milyon kişi, sigara kullanmaktadır ve her yıl yaklaşık 100 bin vatandaşımızı, sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle erken yaşta yitirmekteyiz.

Yasaların değişmesiyle birlikte, kapalı alanlarda sigara yasağının yürürlüğe girmesi, sigaraya bağlı ölümlerin azaldığını da ortaya koymuştur.

Sigarayı bırakma konusunda hekim başvurusu kadar, sigarayı kullanan bireylerin kararlılığı da çok önemli bir faktördür. İnsan sağlığının en önemli düşmanlarından birisi olan sigara ile mücadele etmek konusunda, hepimizin görevi olduğu bilincini, tüm topluma aşılamamız gerekmektedir.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.