Kapat Ikon
Önsöz: Önceliğimiz Mutlak Güvenli Çalışma Koşulları Oluşturmak

Herkese merhaba,

Çalışma hayatında en önemli konulardan biri olan İş Sağlığı ve Güvenliği konusu, tüm dünya ülkelerinin ortak gündem maddelerinden biridir.

İş hayatında yoğun olarak kullanılmakta olan bu kavram, iş sahasında gerekli tedbirlerin alınması ile meydana gelebilecek olası kazaların önüne geçilmesini ve bu sayede de çalışan sağlığının kontrol altına alınmasını kapsıyor.

Araştırmalara göre gerekli tedbirlerin alınması ve kurallara uyulması ile iş kazalarının yüzde %98'i, meslek hastalıklarının ise yüzde %99'u önlenebilir durumda. Ancak gerekli önlemler alınmadığından kaynaklı olarak ne yazık ki her yıl, iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok insan hayatını kaybediyor veya sakatlık yaşıyor.

Bu yüzden de işyerlerinde, önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışı ile hareket edilmesi, tüm süreçlerde de ilk önceliğin iş sağlığı ve güvenliğine verilmesi çok büyük önem taşıyor.

Çünkü bu konu doğrudan insan sağlığı ve hayatı ile ilgili olduğu için hiçbir şey insan sağlığından daha değerli değildir.

Bu konuda, 4-10 Mayıs İş Güvenliği Haftası'nın da toplum nezdinde önemli bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum.

Aktaş Holding olarak, her zaman için mutlak güvenli çalışma koşullarını uygulamak ve çalışan sağlığının korunarak, işyerinde güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak önceliğimiz olmuştur.

Yaptığımız tüm çalışmalarda, attığımız her adımın başında çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini düşünüyoruz.

Tüm birimlerimizde iş sağlığı ve güvenliği kriterlerini en üst düzeyde uyguluyor, gerekli tüm tedbirleri kararlı bir şekilde alıyoruz.

Bu konuda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü de unutmamak gerekiyor.

Kazasız, sağlıklı bir çalışma ortamı için "önce iş güvenliği" diyoruz.

İskender ULUSAY

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.