Kapat Ikon
Önsöz: "Markalaşmada Başarıya Giden Yol Sürdürülebilirlikten Geçiyor"

Herkese merhaba,

Bu bültenimizde size, markalaşmada başarıya giden yolda dikkat edilmesi gereken noktalara kısaca değinmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi markalar açısından günümüzde en meşakkatli süreçlerden biri sürdürülebilirliği sağlamaktır.

Nitekim hangi pazar ölçeğinde faaliyet gösteriyor olursa olsun, bir marka için pazardaki mevcut gücünden ziyade gelecekte o pazarda nerede konumlandığı ve pazar büyüklüğünü ne kadar büyüttüğü önem taşımaktadır.

Çünkü markalaşmada esas olan sürdürülebilirliği sağlayabilmektir. Bunu başaramayan, bu süreci önemsemeyen firmaların, yoğun rekabette ne denli zorluklar yaşadığını çok sayıda örneğiyle görmekteyiz.

Dolayısıyla yaşanan olumsuz örneklere baktığımızda, "müşterilerin marka hakkındaki tüm deneyimlerinin, duyduklarının, algılarının bütünü" şeklinde tanımlayabileceğimiz marka imajının, günümüz dünyasında firmalar açısından önemini net bir şekilde kavramamız gerekiyor.

Bundan hareketle Aktaş Holding olarak da en önemli hedefimiz, dünyanın dört bir yanına yönelik pazar payımızı hızla artırırken, mevcut marka bilinirliğimizi ve algımızı da her geçen gün daha iyi noktalara ulaştırmaktır.

Uluslararası pazarlarda Türk markası gururuyla iyi işler yapmaya devam ederken, özellikle global markamız Airtech ile pazar liderliği yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Tabii burada vurgulamak istediğim bir nokta da devletimizin Türk markalarının uluslararası arenadaki imajını güçlendirmeye yönelik sağladığı Turquality destekleri...

Airtech ile içerisindeki yer aldığımız Turquality programı, Türk markalarına uluslararası düzeyde ciddi katkılar sağlamaktadır.

Bu tür desteklerin artarak devam etmesi, ülkemizden dünyaya açılan markaların da giderek çoğalmasını kolaylaştıracaktır.

Saygılarımla,

İskender ULUSAY

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.