Kapat Ikon
Oylum Öztürk Erdem Gençlere İş Hayatını Anlattı

Aktaş Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Yöneticisi Oylum Öztürk Erdem, öğrencilerle bir araya gelerek, kariyer yolculuklarında neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Uludağ Üniversitesi'nin en önemli etkinliklerinden biri olan ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen 'Nasıl Bir Stajyer ve Çalışan Arıyoruz?' konulu panelde konuşan Oylum Erdem, staj döneminin oldukça önemli olduğunu belirterek, bu aralığın iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Stajın iş hayatına dair bir öğrenme süreci olduğunu ifade eden Erdem, "İş yerinin stajyerlerden beklentisi çok büyük projeler yaratması değildir. Bu dönemi stajyer arkadaşlar bir fırsat olarak görmeli. Bu dönem yeteneklerin tespit edilmesi açısından çok önemli bir fırsat. Staj iyi değerlendirilirse, gelecek için yön çizmede kılavuz niteliğinde diyebiliriz" dedi.

Sevdiğiniz işi yapın

Zamanın çok önemli olduğunu dile getiren Erdem, "Kişinin zamanı iyi ve doğru yönetmesi gerekiyor. Amacınıza ulaşmak için zamanı iyi yönetin. Ayrıca sevdiğiniz iş neyse, mutlaka onu yapın. Attığınız adım, sevdiğiniz işe yönelik olsun. Başarılı olmak için işe sıkı sıkı tutunmak lazım. Ne yaparsanız yapın keyif alın ve işi küçümsemeyin" diye konuştu.

Öztürk, öğrencilerin üniversite, sivil toplum örgütü gibi farklı platformlardaki etkinlikleri takip etmesinin yararlı olacağının da altını çizerek, özellikle proje bazlı çalışmaların iş hayatına önemli faydalar sağlayacağını kaydetti.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.