Kapat Ikon
Sami Erol - Önsöz

Değerli Aktaş Holding Paydaşları,

İşletmeler açısından küresel rekabet şartlarının iyiden iyiye zorlaştığı günümüz dünyasında,  global düzeydeki pazar beklentileri karşısında rekabet gücünü kaybetmemek adına, değişen müşteri ihtiyaçlarını önceden görebilme ve bilgiyi kullanma becerileri, 'farklılaşma' noktasında büyük önem taşımaktadır.

Özellikle, endüstri devriminin dördüncü ayağı olan Endüstri 4.0 ile birlikte, akıllı fabrikaların yaygınlaşması ve makinelerin insana ihtiyaç duymadan birbirleriyle iletişim kurabilmesi, şirketler açısından yeni iş yapış modellerinin ortaya çıkmasına yol açarken, düşük maliyet avantajı, üretimde verimlilik ve enerji tasarrufu gibi kazanımlar da sağlamaktadır.

Yanı sıra, kurulduğu günden bu yana bilgiye ve teknolojiye yapan Aktaş Holding olarak, Almanya'dan Çin'e, ABD'den Brezilya'ya kadar dünyanın her noktasında başarıyla faaliyetlerimizi sürdürürken, sektörel düzeyde başarıyı sürdürülebilir kılmanın da teknolojiye yatırım ve yenilikçi AR-GE çalışmaları ile mümkün olacağına inanıyoruz.

Dayanıklı, Uzun Ömürlü ve Çevre Dostu Ürünler Geliştiriyoruz

Aktaş Holding olarak, küresel düzeydeki markalaşma vizyonumuz doğrultusunda geleceğe yönelik yatırım hamlelerimizi sürdürürken; dayanıklı, uzun ömürlü ve çevre dostu endüstriyel hortum üretilmesi hedefiyle devreye aldığımız, Powertech marka endüstriyel hortum üretimi konusunda da iddialı adımlar atıyoruz.

Öyle ki su, hava, buhar-sıcak su, kum-beton, gıda-kimyasal ve akaryakıt hortumu alanlarında, her türlü ihtiyacı karşılayacak özellikte geliştirdiğimiz bu ürünler, nitelikli ve üstün teknolojiye sahip olup, son tüketicinin beklentilerine ve taleplerine, en iyi şekilde karşılık verebilme hedefiyle hayata geçirildi.

Buna ek olarak, endüstriyel hortum üretimi alanında 65 metrelik hat uzunluğu ile bu alanda Türkiye'nin en uzun hattına sahip olan Aktaş Holding, büyük önem verdiği bu hattı da tamamen Endüstri 4.0 altyapısı ile dizayn etti.

Öte yandan, Endüstri 4.0 ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar, Ar-Ge'ye dönük hamlelerimizin de merkezini oluşturuyor. Öyle ki sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal değer yaratma hedeflerimiz doğrultusunda, sektörde Endüstri 4.0'ın en önemli temsilcilerinden biri olan Bosch firmasından yetkililerin katılımıyla, kısa süre önce şirketimizde Endüstri 4.0 ile ilgili bir saha analiz çalışması başlatmıştık.

Bu çalışma kapsamında, dijital tedarik zinciri ile verimli makine / insan işbirliği, gerçek zamanlı veri yönetimi, kağıtsız teknoloji, güç & enerji yönetimi, toplam kalite ve ekipman verimliliğini geliştirme, maliyeti azaltma, hata kaynaklarının hızlı şekilde tanımlanması ve ani bozulmaların önüne geçerek, anlık geribildirimlerin sağlanması gibi konularda, önemli atılımlar yapmayı hedefliyoruz.

Toparlayacak olursak; küresel düzeyde sektörün global oyuncusu olan şirketimiz, mükemmellik kültürüne dönüşüm anlayışı gereği, yenilikçi projeleri ve uygulamaları sırasıyla devreye alarak, ülkemize ve sektöre yüksek düzeyde katma değer sağlamaya hedefi doğrultusunda, kararlı adımlarını sürdürecektir.

Saygılarımla,

Sami EROL

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.