Kapat Ikon
Aktaş Holding CEO'su Sami Erol'dan Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Sürecine Dair Önemli Mesajlar

Aktaş Holding, ülkemizde ve dünya ölçeğinde faaliyetlerini sürdüren farklı platformların düzenlediği organizasyonlarda, adından başarıyla söz ettirmeye devam ediyor.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından, İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 4. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'ne Aktaş Holding'i temsilen konuşmacı olarak katılan İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili R. Serkan Aktaş, aile işletmelerinde kurumsallaşma süreçlerinin yönetimi, Aktaş Holding'in kurumsallaşma yolunda attığı etkin adımlar ve şirketin gelecek vizyonuna dair önemli paylaşımlarda bulundu.

"Aile Şirketlerinde Yenilikçi Olma, Zorlukları Aşma, İlham Verme" temasıyla, 21-22 Ekim tarihlerinde InterContinental Otel'de düzenlenen buluşmaya; aile şirketi sahipleri ve yöneticileri, şirketlerin gelecek nesil üyeleri ve bu konuda çalışan uzmanlar katıldı.

Aktaş Holding adına, "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Ve Profesyonel Yöneticilerin Rolü" başlıklı oturumda açılış konuşmasını yapan İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, Aktaş Holding'in 1938 yılında başlayıp, ileri teknoloji ve AR-GE odaklı büyüyerek; bugün itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nden Brezilya'ya, Almanya'dan Uzak Doğu'ya kadar dünyanın her noktasında etkin şekilde faaliyetlerini yürüten, sektöründeki dünyanın en büyük markalarından birine ulaşma sürecini katılımcılarla paylaştı.

Kurumsallaşma ve Yönetimin 3 Ana Stratejisi

Aile işletmelerinde, kurumsallaşma yolculuğuna ilişkin 3 önemli noktanın önemine vurgu yapan Sami Erol; "Kurumsallaşmanın yönetilmesi için 3 ana yaklaşımın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bunlar da ailenin ortak vizyonu ve icraya yansıması, iş süreçleri ve sonuçlarının geliştirilmesi ile sonuçların sürekliliği için gerekli yapıların oluşturulmasıdır. Sürekli iyileştirme kültürü çerçevesinde hareket edip, kaynakları etkin kullanarak şirkette sürdürülebilirliği arttırmak, aile üyelerinin birbirlerinin niyetlerine güvenmeleri ve aralarındaki iletişimin doğru şekilde sağlanması, önemli konuları açık bir şekilde konuşabilecekleri bir platform sağlamak ve görüş ayrılığı olan konularda da nasıl diyalog kurup geliştirileceğine dikkat etmek gerekiyor. Aynı şekilde çalışan / hissedar / müşteri / tedarikçi / toplum bazlı paydaş optimizasyonunun da etkin şekilde sağlanması gerekiyor. Aktaş Holding'de, 2.kuşak Şahap Aktaş'ın yaptığı çok önemli bir liderlik var. Tabi o liderlik, ondan önce başlayıp gelişen ve daha sonraki kuşaklara da yansıyacağına emin olduğumuz bir liderlik" ifadelerini kullandı.

Aktaş Holding'in 'Dünya Şirketi' Olma Yolculuğu Paylaşıldı

İnteraktif şekilde ilerleyen sunumda, Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili R. Serkan Aktaş da global pazarda %17 paya sahip olan, kendi branşında Türkiye'nin en fazla patent üreten firması, Turquality kapsamında bir 'dünya şirketi' özelliğindeki Aktaş Holding'in, 1938 yılında küçük bir lastik kaplama atölyesi olarak başlayan faaliyetlerinin, 1972 yılında ilk körük üretimi ve 1990 yılında da ilk ihracatın İran'a gerçekleşmesinin ardından, sürdürülebilir başarı odaklı çalışmalar neticesinde bugünlere ulaştığını kaydetti.

Aktaş sunumunda ayrıca, Atatürk'ün bir Bursa ziyareti sırasında arabasının lastiği patladığında merhum dedesi Sait Aktaş'ın işlettiği lastik atölyesinde tamir ettirdiğine dair hikayeyi de katılımcılarla paylaştı.

Gerçekleştirilen sunumun ardından, TAİDER tarafından Sami Erol ve R. Serkan Aktaş'a değerli paylaşımlarından ötürü teşekkür plaketi de takdim edildi.

   
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.