Kapat Ikon
5 Aralık Kadın Hakları Günü

5 Aralık 1934’te, Türk kadını ilk kez ve Batılı ülkelerde dâhil olmak üzere, birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te kadınlara seslenişinde, bu hakkı kadınların selahiyet ve liyakatla kullanması gerektiğini söyledi.

 

O günden tarihimize kadar 5 Aralık, ülkemizde Kadın Hakları Günü olarak kutlanır. Kadınlar bilimde, iş hayatında, sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve yaşamın var olduğu her alanda erkeklerle eşit haklara sahiptir ve öyle de olmalıdır. Kadınlar, dünyanın hemen hemen her ülkesinde hakları için savaşmış ve elde etmişlerdir. Türk kadını da, varlık gösterdikleri her yerde üstün başarılarıyla kendilerini kanıtlamış ve haklarını dirayetle almışlardır.

 

Kadınlarımız taciz, her türlü şiddet, cinsiyet ayrımcılığı gibi medeniyet dışı muamelelerden uzak; hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda teşvik edilen ve tüm haklarını alabilen bir toplumda yaşamalıdır. Kadınlarımızın, hiçbir hakkı tehdit, zorlama veya şantajla elinden alınmamalı ve kadınlarımızın medeni bir toplumun mihenk taşı olduğu unutulmamalıdır.

 

Biz Aktaş Holding ailesi olarak, başta alanımız doğrultusunda ekonomide en az erkekler kadar yer edinmesini teşvik ediyor, kadın haklarını bütünüyle savunuyoruz. Kadına karşı şiddeti kınadığımız gibi kadınlarımızı toplumda daha fazla saygınlık ve hak ettikleri muameleyle karşılaşacakları bir dünya için çalışıyoruz.

 

Ülkemizin ve dünyanın tüm kadınlarının 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyoruz.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.