Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı, Engelsiz Yüreklerin Sesi Oldu

Aktaş Eğitim Vakfı, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında çok özel bir çalışmaya daha imza atarak, görme engelli bireyler için fayda sağlayan “Sesli Kitap” projesine tam destek verdi.

Aktaş Eğitim Vakfı; Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuarı (GETEM) tarafından 2006 yılında oluşturularak, görme engelli bireylerin Türkçe ve İngilizce seslendirilmiş kitap, makale, ders notu ve günlük gazeteleri okumalarına yardımcı olarak, bilgiye ulaşmalarına destek sağlayan dijital kütüphane için Aktaş Holding bünyesinde kitap okuma çalışmalarına başladı.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu’nun da büyük destek verdiği “Sesli Kitap” projesi çalışmaları kapsamında, Aktaş Holding personeli 11 Mayıs Görme Engelliler Günü’nde başlayan okuma günleriyle, demo kayıtlarında ilk adımı atmış oldu.

Kitap seslendirme çalışmalarında, projeye destek veren Aktaş Holding personelinin ilk olarak ses tonunun ve diksiyonun uygunluğu ölçüsünde ses kaydı yapılırken, eksiklerin giderilmesinin ardından da, Aktaş Eğitim Vakfı tarafından GETEM’e seslendirilmesi talep edilmiş kitaplar arasından kitap seçimi yapılmasıyla birlikte, seçilen kitapların uygun zaman dilimlerinde seslendirilmeye başlanması hedefleniyor.

“Aktaş Eğitim Vakfı Farkındalık Yaratmaya Devam Edecek”

Aktaş Eğitim Vakfı olarak, böylesine anlamlı bir projeye destek vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş, Aktaş Eğitim Vakfı’nın hemen her platformda, engelsiz dostlarımız için farkındalık yaratmaya ve onlar yararına gerçekleştirilen her türlü etkinliğe destek olmaya devam edeceğini söyledi.

“Engelli Olmak Bir Kusur Değildir”

“Engelli olmak asla kusur değildir. Unutulmamalıdır ki her insan bir gün engelli olabilir. Bu nedenle, toplum olarak duyarlılıkla engelli vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız” diyen Aktaş, projeye destek veren herkese teşekkürlerini iletirken, bu faydalı çalışmanın toplum genelinde yaygınlaştırılması için Aktaş Eğitim Vakfı olarak ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.