Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, çeşitli platformlar tarafından düzenlenen organizasyonlar çerçevesinde, ülkemizin aydınlık geleceği olan öğrencilerle sık sık bir araya gelerek, gençlere kariyer yolculuklarında önemli tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor.
Sami Erol bu doğrultuda son olarak, Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu (ULİT) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen ve hem Bursa’nın, hem de Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin konuk olduğu Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi (11.PBYSK) kapsamında, üniversite öğrencileriyle buluştu.
‘Kariyerine Işık Tut’ temasıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Aktaş Holding’in Bursa’dan yola çıkıp küresel düzeyde sektörün en büyük firmalarından biri haline dönüşme sürecini aktaran Erol, kendi kariyerinden örnekler eşliğinde aynı yollardan geçtiği öğrencilere, kariyer planlamalarında atması gereken doğru adımları keyifli bir sunumla aktardı.
Uludağ Üniversitesi Prof. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede Erol, bireylerin gelecek planlamalarını ‘dünya vatandaşı’ olma yönünde belirlemeleri gerektiğine işaret ederek, karşımıza çıkan problemleri kalıcı ve etkili olarak çözebilmenin, bireysel ve iş yaşantımızı daha kontrollü ve rahat yaşama olanağı sağladığına vurgu yaptı.
“Daima Mükemmeli Hedefleyin”
Bireylerin iş ve sosyal yaşantısında, mutlaka mükemmele ulaşmayı hedeflemeleri gerektiğinin altını çizen Erol; “Hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursanız olun; rakiplerinizle mücadele konusunda fark yaratabilmek ve farklılıkların yönetilebilmesi sizi başarıya ulaştıracak en önemli etmenlerden biridir. Her şey hakkında bir şey öğrenmeye ve bir şey hakkındaki her şeyi de öğrenmeye çalışın. Sürekli iyileştirme kültürünü kendinizle ve kurumunuzla özdeşleştirmeye özen gösterin. Karşınıza birtakım zorluklar çıkabilir. Bu durumda unutmayın ki her problem bir öğrenme fırsatıdır aslında… Problemlere çözüm üretirken, aynı zamanda daima mükemmeli de hedefleyin. Takım çalışmasına yatkın olmaya özen gösterin, hızla sınırların ortadan kalkmaya başladığı yenidünya düzeninde, birer dünya vatandaşı olabilme adına, mümkünse 1 yabancı dil dışında ekstra lisanlara da yönelin. Başarı için doğru iletişim çok önemli. Amacınız yaşamınızı doğru yönetmek ve değer yaratırken de mutlu olmayı başarmak olmalıdır” dedi.
“Ufkunuzu Genişletin ve Harekete Geçin”
Nasıl dünya vatandaşı olunacağı konusunda da paylaşımlarda bulunan Sami Erol, “Dünyayı düşünün ve dünyada olup bitenden haberdar olup, diğer halkları ilgilendiren etkileri bilmeye çalışın. Diğer ülkelerin çevre faktörlerini, ekonomik ve kültür yapılarını, ilgi alanlarını ve deneyimlerinin geçmişlerini öğrenin. Sahip olduğunuz artıları sürekli olarak geliştirin. Daima açık fikirli olun, farklı iş projelerine katılın, değişime ayak uydurun. AIESEC gibi fırsatları değerlendirin, teknolojiden korkmayın; siz teknolojiyi iyi yönlendirdiğiniz sürece, teknoloji de size iyi yanıt verecektir. Şirketlerin yıllık raporlarını okuyun, yıllık raporları okumak yeni fikirler ve şirket hakkında bilgiler edinmek için en iyi yoldur. Geçmişe bakıp keşke demeyin ve cesur olun, hareket etmek için yeni yollar arayın. Gelişmek için hep bir şeyler yapın. Ticaret farkındalığında güçlü olmak, sizi global bir çalışan konumunda daha iyi bir yere getirecektir” ifadelerini kullandı.
İnteraktif bir şekilde gerçekleşen sunumun ardından Sami Erol, öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlamayı ihmal etmezken, programın sonunda ULİT üyeleri tarafından değerli paylaşımlarından ötürü Erol’a teşekkür plaketi takdim edildi.