Kapat Ikon
AKTAŞ HOLDİNG AR-GE EKİBİ GELECEĞİ TASARLADI

Hava süspansiyon körüğü üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, AR-GE yatırımlarının sonucunu "Otomotiv Proje Pazarı" etkinliğinde aldı.

Aktaş Holding, AR-GE ekibi tasarladıkları hafif ticari araçlara yönelik elektronik süspansiyon sistemi ile "Mekanik Fonksiyonellik" kategorisinde birinci oldular.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, AR-GE konusunda yürüttüğü proje ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Otomotiv Proje Pazarı Sergisi" bünyesindeki Otomotiv Proje Yarışması'nda birincilik ödülüne layık görüldü. 

2023 İhracat stratejisi kapsamında ülkemizde AR&GE ve tasarım kültürünün yerleşmesi, AR&GE ve TASARIM konularında yeterli birikimin oluşturulması, ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, endüstriyel tasarım becerilerinin geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulması amacı ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Otomotiv Proje Yarışması, birçok yaratıcı projenin katılımı ile yapıldı. 

Aktaş Holding AR-GE ekibini temsilen yarışmaya başvuran ve Fatih Pıtır, Mete Mercan, Ender Akar, Merve Kolay'dan oluşan proje takımı hazırladıkları hafif ticari araçlara yönelik elektronik kontrollü hava süspansiyon sistemi projesi ile "Mekanik Fonksiyonellik" alanında birincilik ödülünü aldılar. 

Yeni sistem, hafif ticari araçlarda konfor seviyesini yükseltiyor.

Böyle bir ödüle layık görülmekten dolayı büyük gurur duyduklarını ifade eden proje yöneticisi Ender Akar; "Aktaş Holding olarak AR-GE'ye sürekli yatırım yapıyoruz. Bu yatırımın sonucunda aldığımız bu ödül bizleri fazlası ile gururlandırdı. Otomotiv sektöründe her geçen gün artan konfor beklentisini, hafif ticari araçlara da taşımak amacı ile bu projeyi geliştirdik. Yeni teknoloji ve Aktaş Holding'in hava süspansiyon körüğü uzmanlığı ile geliştirdiğimiz bu proje ile araçlarda konfor artışı sağlarken, daha iyi bir yol tutuş ve güvenli bir seyahat sağlamayı hedefledik" dedi.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Aktaş Holding olarak AR-GE her dönem en büyük önceliğimiz olmuştur. Bu sayede Aktaş Holding geçtiğimiz yıl TAYSAD verilerine göre en çok patent tescil ettiren 3. şirket oldu. Her yıl ciromuzdan önemli bir payı AR-GE'ye ayırıyoruz. Hatta bu oran AB ülkeleri ortalamasının da üzerinde. Böyle projelerde yakalanan başarı bizi gururlandırıyor" diyerek açıklamasını tamamladı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.