Kapat Ikon
Avrupa'da Satın Alınacak 700 bin Şirket Var

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş:"Avrupa'da Satın Alınacak 700 bin Şirket Var"

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; Avrupa Birliğinde ekonomik durgunluk ile birlikte Türk girişimcilerin satın alabileceği 700 bin civarında KOBİ olduğunu belirtti.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Uludağ İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleşen ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerinde' ihracatçılar ile bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı'nın yeni yapısı ve ihracatçılara yönelik yeni devreye alınan programların anlatıldığı etkinlikte, girişim hikâyesini ve geçmiş ihracat tecrübelerini katılımcılar ile paylaşan Şahap Aktaş, konukların sorularını da yanıtladı.

12 yaşından itibaren iş dünyası içinde olduğunu ifade eden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, "Babamın geçirdiği talihsiz kaza ile birlikte iş hayatına erken yaşta giriş yaptım. Babamın adaletli tarzı ve işim ile ilgili kararları bana aldırması sayesinde muhakeme yeteneğimin geliştiğini fark ettim. Bu sayede kendi kararlarımı vermeyi kararlarımın arkasında durmayı öğrendim. Bu özgüven ile iş dünyasında hızlı bir şekilde yol aldım. Her seferinde daha iyiyi yapabilmek için mücadele ettim" dedi.

"Bürokrasi Artık İhracatçının Yanında Çalışıyor"

Yaptığı yatırımlar ile Aktaş Holding'i dünya çapında bir şirket haline getirdiklerini ifade eden Şahap Aktaş;" Geçmişimizden aldığımız dersler ve dünyaya açılma hedefi ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün Aktaş Holding'i Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Bulgaristan, Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerde üretimi ve lojistik merkezleri olan bir şirketler topluluğu haline getirdik. Geçtiğimiz dönemlerde en önem verdiğimiz ilke müşterimize yakın olmak oldu. Bu sayede 80'den fazla ülkeye ürün gönderiyoruz. Bir süredir Rusya'da da araştırmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarda da önemli bir yol kat ettik. Her gün daha fazla çalışıyor ve çabalıyoruz. Geçmişteki şartlara oranla bugün ekonomide ve bürokraside Türkiye önemli başarılar elde etti. Artık özellikle ihracatçı için bürokrasi bir engel değil. Tam tersine ciddi yol açan bir unsur haline geldi. Son 4 yılda ekonomik anlamda başarılı gelişmeleri görüyoruz. Bu da biz ihracatçıların gücünü dünya pazarında arttırıyor" dedi.

"Avrupa'da Satın Alınacak Çok Şirket Var"

2012'de ekonomik bir durgunluğun dünya çapında beklendiğini belirten Aktaş; "Herkes işin kriz tarafına bakarken bizler işin fırsat tarafına bakmalıyız. İhracatçı cesur, kararlı ve sabırlı olmalı. Bu bakış açısı ile çok daha başarılı büyüyebiliriz. Örnek olarak paylaşmam gerekirse Avrupa'da beklenen kriz nedeni ile yaklaşık 700 bin KOBİ'nin el değiştirmesi bekleniyor. Bu da bize satın alacak 700 bin şirket var demektir. Türk girişimcisi Avrupa'da büyümek istiyorsa bu fırsatları görmeli ve harekete geçmelidir. Aynı zamanda alternatif pazarları da gözden kaçırmamakta gerekiyor. Özellikle Asya ve Güney Amerika'yı gözden kaçırmamakta fayda var" diyerek açıklamasını tamamladı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.