Kapat Ikon
İcat Çıkarırsak Başarılı Olabiliriz

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, AR-GE yatırımlarını Bursa'da Uluslararası Patent Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler (İcatlar 2011) Sergisi'nde paylaştı.

1938 yılında Bursa'da lastik tamir atölyesi olarak temelleri atılan Aktaş Holding, bugün Brezilya, Çin, Bulgaristan ve Türkiye'de yer alan üretim tesisleri, Kuzey Amerika ve Almanya'da yer alan lojistik tesisleri ile dünya çapında bir şirket kimliği kazandı.

Yaptığı AR-GE yatırımları ile de adından söz ettiren Aktaş Holding; son olarak Bursa'da gerçekleşen Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler (İcatlar 2011) Sergisi'nde kendi AR-GE'si tarafından başarı ile gerçekleştirilen projelerini tanıttı. 

Bir Türk Firması Olarak Dünya'nın Her Yerindeyiz

Fuar ile ilgili bir açıklama yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; "Aktaş Holding olarak hava süspansiyon körükleri üretiminde dünyanın ilk 3 firması arasındayız. 2023 yılında dünyanın en büyük firması olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda pazarlama çalışmalarımızın yanı sıra AR-GE yatırımları ile de farklılaşıyoruz. AR-GE tarafında Türkiye'de şirketler arasında cirodan ortalama 0,86 pay ayrılırken biz Aktaş Holding olarak yüzde 3'lük bir pay ayırıyoruz. Bu ayırdığımız payın sonuçlarını ise dünya ortalamalarına yakın sayılarda yaptığımız patent başvurularından görebiliyoruz. Dünya çapında başarının temeli AR-GE başarısından geçiyor. Biz bu bilinçle hareket ediyor ve farklılaşıyoruz" dedi. 

Sergide açtıkları standın sektörlerde AR-GE bilincinin arttırılmasına katkı koyma ve örnek olma amacını taşıdığını ifade eden Aktaş; "Aktaş Holding olarak AR-GE ve yenilikten bahsedilen her ortamda yer almaya özen gösteriyoruz. Kendi ürettiğimiz katma değeri ve bunun önemini her ortamda paylaşıyoruz. İcat tarafı ülkemizde hala geri planda olsa da bu sergideki enerji ve diğer alanlarda yapılan icatları görmek mutluluk verici. Ülke ekonomisini kalkındırmak icatlar ile olacaktır. Bizler de Aktaş Holding olarak bu sergiye son zamanlarda büyük ilgi çeken renkli hava süspansiyon körüğü gibi birçok farklı ürünümüz ile katılıyoruz. Toplamda yaptığımız 34 patent, 15 faydalı model, 3 uluslararası patent, 1 ülkesel patent başvurusu ile sektörümüzde birçok ilki gerçekleştiren bir yapıya ulaştık" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Yoğun ilgi gösterilen hava süspansiyon körük simülatörü ile sergi ziyaretçilerine hava süspansiyon körüklerinin çalışma mekanizmaları aktarıldı.

Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler (İcatlar 2011) Sergisi Hakkında

Bursa Valiliği desteği, UPB Uluslararası Patent Birliği'nin organizasyonunda, Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ, Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliği ile hazırlanan İcatlar 2011, Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler Sergisi yoğun katılım ile gerçekleşti.

Bu yıl Türkiye'de ilk defa düzenlenen İcatlar 2011 ile patent bilincini uyandırmak, bu konuda farkındalık oluşturmak ve 'Patent, Faydalı Model ve Endüstriyel Tasarım' alanlarında tescili olan firmaları ve ürünleri fuarda sergilemek amaçlandı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.