Kapat Ikon
AKTAŞ HOLDİNG, YILIN İHRACAT YILDIZI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, yaptığı ihracatla fark yaratarak büyük ödüle layık görüldü. 

Türkiye'de ihracatın geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının artırılmasına yönelik olarak yeni ürün, ürün ve pazar çeşitliliği, katma değeri yüksek mal ve ihracatı ile ihracat performansının artırılması gibi ölçütler bazında ihracatçı firmaları ödüllendirmek amacı ile 9 yıldır yapılan yarışmaya bu yıl 450 firma başvurdu. İGEME Marmara Bölge Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Hoşcan Tura, DÜNYA Gazetesi yazarı ve Emekli Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi Yöneticisi Osman Ata Ataç, Turktrade Genel Sekreteri Süleyman Gedik, Uluslararası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği (UTIDED) Başkanı Şefik Ergönül, DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman S. Arolat, Akbank Ürün Yönetimi Dış Ticaret Müdürü Şinasi Hacıosmanoğlu ve DHL Express Türkiye Kurumsal İletişim Yöneticisi Nur Bircan'dan oluşan 'büyük jüri' tarafından yapılan değerlendirmede Aktaş Holding "Yılın İhracatçısı" seçilerek büyük ödülü aldı.

Şahap Aktaş : "Bu ödülü bıkmadan, usanmadan özveri ile çalışan tüm ihracatçılar adına alıyorum"

Ödül töreninde bir konuşma yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, dünyada rekabetin iyice vahşileştiğini ifade ederek "Bugün bu ödülü alırken yaşadığım gururu ve mutluluğu; bıkmadan, usanmadan dünyanın dört bir yanında zorlu rekabetle baş eden, ülkesi için mücadele eden, ihracat yapan iş insanları ile paylaşıyorum. Çünkü ülkemizin kalkınması için temel gereksinimlerden bir tanesi olan ihracatın arttırılması ve katma değerli ürünlerin ülkemizden yurtdışına gönderilmesi için en küçüğünden en büyüğüne bütün şirketlerin çalışması gerekiyor. Şirketler kurulduğu günden itibaren ihracat odaklı çalışmayı ilke edinirlerse, kaliteleri ile sistemleri ile iş yapış biçimleri ile fark yaratacaklardır. Bu farkta sizin dünyadaki yerinizi ortaya koyması açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin hızlı kalkınması da bu bakış açısına sahip işletmelerin artışı ile gerçekleşecektir" dedi.

Aktaş Holding'in uluslararası bir şirket olarak hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahap Aktaş; " Atölyelerden, 4 farklı ülkede üretime, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan bir markaya dönüşen Aktaş Holding ve şirketleri artık küresel bir güç ve denge unsuru haline geldi. Küresel bir yapı kurmayı ise tamamen doğru bir ihracat politikası ile gerçekleştirdik. Müşterilerimize yakın olmak adına onların yanına gittik. Samimi ve dürüst ihracat politikaları izledik. Güvene dayalı iş yapış biçimlerimiz ile fark yarattık. Bu fark da büyüme olarak geri döndü. Atalarımızdan aldığımız mirasla yakaladığımız bu büyüme ivmesi ne güzel ki, her geçen gün artıyor" dedi.

Ödülünü DÜNYA Gazetesi yazarı ve Emekli Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi Yöneticisi Osman Ata Ataç'ın elinden alan Şahap Aktaş geceye katılan tüm konuklara ve Aktaş Holding paydaşlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.