Kapat Ikon
AKTAŞ HOLDİNG TÜRKİYE'NİN İLK SENSÖRLÜ KÖRÜĞÜNÜ ÜRETTİ

Hava süspansiyon körüğü üretiminde Avrupa'nın en büyük, yüzde 16'lık payıyla dünyanın ise 3'üncü büyük firması olan Aktaş Holding, İstanbul'da gerçekleşen Automechanika Fuarı'nda 42 farklı ülke ile yeni iş bağlantıları kurdu.

Türkiye'de ilk defa üretilen ve fuar sırasında sergilenen sensörlü hava süspansiyon körüğü katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, Güneydoğu Avrupa ve Avrasya'nın en büyük otomotiv yan sanayi fuarı Automechanika İstanbul 2011'de yeni ürünleri ve yaptığı iş bağlantıları ile büyük bir başarı elde etti.

2 yılda bir düzenlenen Automechanika İstanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı bünyesinde Aktaş Körük markası ile büyük ilgi çeken Aktaş Holding, yeni ürünleri ve iş bağlantıları ile fuarda gövde gösterisi yaptı.

Fuarın sektör adına çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Şahap Aktaş; "Bu fuar özellikle otomotiv ve yan sanayi açısından sektördeki gelişmeleri izlemek adına önem kazanıyor. Aktaş Holding olarak biz de gerek sektörün durumu gerekse kendi ürünlerimiz ve AR-GE'mizi ziyaretçiler ile buluşturuyoruz. Hava süspansiyon körükleri sektöründe Türkiye'nin lider üreticisi olan Aktaş Holding bu yıl ki fuarda başarılı iş görüşmeleri yaptı. 42 ülkeden, 200 farklı müşteri görüşmesinin yapıldığı fuarda sağlanan ikili ilişkiler ile gelecek yılların potansiyelini şimdiden görebiliyoruz" dedi.

Aktaş : "Türkiye'nin İlk Sensörlü Körüğü Aktaş Holding Tarafından Üretildi"

Bağımsız yedek parça grubunda dünyanın 3. büyük körük üreticisi olduklarını belirten Şahap Aktaş, "Rakamsal liderliğin yanında AR-GE konusunda da liderliği ele almak için teknoloji merkezimizde yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Çok sayıda AR-GE mühendisinin emekleri ile Aktaş Holding AR-GE konusunda da uluslararası başarılar elde ediyor. 2011 yılında 20 ulusal ve 11 uluslararası patent çalışması ile AR-GE konusunda daha da ileri gideceğiz. Türkiye'de ilk defa Aktaş Holding tarafından üretilen sensörlü hava süspansiyon körüğünü fuarda tüketicilere sunduk. Fuar katılımcıları sensörlü körüğü ilgi ile karşıladılar. Standımızda sergilediğimiz sensörlü körük simülasyonu ile ziyaretçilerin körük mekanizmasını ve yeni ürünü kolayca inceleyebilmesini sağladık. İşlevsel fonksiyonlarını simülasyon test düzeneğinde gördüklerinde ürüne yoğun talep gösterdiler. Teknoloji ve AR-GE yatırımları ile Türk şirketleri dünya ölçeğinde rahatlıkla faaliyet gösterebilir. Türk şirketlerinin dünya çapında firmalar ile rekabet etmesinin önünde hiçbir engel kalmadı" diyerek açıklamasını tamamladı.

Sensörlü Körük Nedir?

Patentli elektromanyetik sensör tasarımı, otobüs, dorse ve çekicilerde getirdiği ilave özellikler her segment için farklı avantajlar yaratıyor. Uzun kullanım ömrü, ayarlanabilen sürüş yüksekliği, biniş kolaylığı için tek taraflı eğilme özelliği, kolay kullanıcı ara yüzü, rampa çıkma fonksiyonu, araç bazında öne çıkan bazı özellikler.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.