Kapat Ikon
LATİN AMERİKA ÜLKELERİNDE İŞADAMLARIMIZ İÇİN BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş: 
"LATİN AMERİKA ÜLKELERİNDE İŞADAMLARIMIZ İÇİN BÜYÜK FIRSATLAR VAR"

Hava süspansiyon körüğü üretiminde Avrupa'nın en büyük, yüzde 16'lık payıyla dünyanın ise 3'üncü büyük firması olan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından organize edilen 'Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor' Toplantısı'nda Brezilya'daki yatırım fırsatlarını ve avantajlarını anlattı.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, Brezilya'da yaptığı yatırımları bölgede yatırım yapmak isteyen iş adamları ile paylaştı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından, Bursa ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odaları'nın ev sahipliğinde 2 gün boyunca yapılacak toplantının, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen ilk bölümüne çok sayıda iş adamı ve yabancı ülke temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır; "Türkiye'nin en önemli sanayi bölgelerinden bir tanesi olan Bursa'ya yabancı yatırımcıların ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da ülkemizin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolar ihracat hedefi için çok önemli bir gösterge. Latin Amerika ülkeleri de her ne kadar uzak olsalar da yatırım için o bölgelerdeki girişimcileri Bursa'ya bekliyoruz. Ülkemizde Latin futbolcular ne kadar mutlu ise Latin sanayiciler de o kadar mutlu olacaktır" dedi.

Ali Hazır'dan sonra söz alan DEİK Türk - Meksika İş Konseyi Başkan Yardımcısı Eser Olcay Avunduk ve DEİK / Türk-Brezilya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Cüneyt Akdemir ise Meksika ve Brezilya'nın hızlı bir şekilde büyümesini devam ettirdiklerini, yükselen ekonomi ve gelişmesi beklenen ticaret ortamının dünyada son dönemde çok fazla ilgi çektiğini ifade ettiler.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş " Zorluklardan yılmayan işadamları Latin Amerika'da Büyük Başarılar Elde Edecek"

Bursa merkezli Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ise; ‘Brezilya'da bir başarı öyküsü' konulu sunumunda bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarına önemli bilgiler verdi.

Aktaş Holding'in müşterilerine ve pazara yakın olma felsefesi ile dünya çapında yatırımlara imza attığını ifade eden Şahap Aktaş; "Bu kapsamda Latin Amerika ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde Brezilya'da yatırım yapma kararı aldık. Bu kararımıza istinaden hızla çalışmalarımıza başladığımızda gördük ki bürokrasi bölgede yavaş işliyor. Ancak bir iş adamı kesinlikle pes etmemeli. Bürokrasi ne kadar yavaş işlerse işlesin bölgede doğru kişiler ile işbirlikleri yapar ve ticari ataşeliklerden bilgileri alabilirseniz aynı oranda hızlı sonuç alabilirsiniz. Bu sayede Biz Aktaş Holding olarak kısa bir sürede yatırımımızı yaptık. Şu anda yaklaşık 60 kişi ile 4.000 m2 kapalı alanda 2009 yılından bugüne üretim yapıyoruz. Bölgeye yaptığımız yatırım sayesinde Şili, Arjantin gibi birçok Latin Amerika ülkesine ihracat yapmaya başladık. Bu sayı her geçen gün artıyor. Yaptığımız bu yatırımla dünya çapındaki rakiplerimizle orada da rekabete girdik. Bu sayede Latin Amerika ülkelerinde tekelleri ortadan kaldırdık" dedi.

Şahap Aktaş; ‘Yatırım için neden özellikle Brezilya'yı seçtiniz?' şeklindeki bir soruya ise; Brezilya'nın gelişmekte olan ülkeler içerisinde ön sıralarda bulunduğunu ifade ederek; "Brezilya 2010 yılında %7,5 büyüme oranı yakaladı. Bu büyüme oranı gerçekten önemli. Buna ek olarak 200 milyon kişiye yakın bir tüketici kitlesi var. Devleşen bir otomotiv endüstrisine sahipler. Yılda 3,6 milyon otomotiv üretiliyor. Kendi enerji ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Aynı zamanda ekonomik seyir olarak ta Türkiye'ye benzer bir seyir izliyorlar" diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantının son kısmında ise; Meksika Büyükelçisi H.E Jaime Garcia Amaral, Şili Büyükelçisi H.E. Luis Palma, Ekvador Ticaret Müşaviri Borys Mejía Aguirre, Dominik Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Lalia Gonzalez Koç, Paraguay Ankara Fahri Konsolosu Sibel Sabah, temsil ettikleri ülkelerdeki yatırım fırsatları ile ilgili bilgi verdiler.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.