Kapat Ikon
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş'a Büyük Onur

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş'a Bursa Sanayici İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından "Doğan Ersöz Yılın İş Adamı" ödülü verildi.

Sanayici ve işadamlarının ülkemizin kalkınmasına daha çok katkıda bulunmalarını sağlamak, onları teşvik etmek, bunun yanı sıra eğitim, kültür ve mesleki konularda atılımcı çalışmalar yapan iş adamlarını ödüllendirmek amacı ile her yıl düzenlenen "Doğan Ersöz Yılın Başarılı İş Adamı" ödül töreni Bursa'da yapıldı. 

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ile çok sayıda BUSİAD üyesi işadamının katıldığı ödül töreni görkemli bir törenle gerçekleştirildi. 

1938 yılında küçük bir lastik atölyesi şeklinde temelleri atılan ve bugün toplam 11 şirketi, 25 bin metrekare kapalı alanı, 110 milyon Euro'yu geçen cirosu ile Türk otomotiv sektörünü tüm dünyada temsil eden Aktaş Holding, Brezilya, Almanya, Bulgaristan, Çin ve Kuzey Amerika'da yaptığı üretim faaliyetleri ile de son dönemde adından söz ettirdi.

Bu başarıların yanı sıra Aktaş Holding markalarından Airtech'in; Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığınca "TURQUALITY Destek Programı" kapsamına alınması ve dünya çapında başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları sonrasında uluslararası bir şirkete dönüşen Aktaş Holding'in, Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı koyduğunu ifade eden Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer " Sayın Şahap Aktaş, iş alanındaki tüm başarılarının yanı sıra, yapıcı iş ilişkileri, meslek etiği ilkelerine bağlılığı, kurduğu Aktaş Eğitim Vakfı ile eğitimin gelişmesine verdiği destek ve sosyal sorumluluk projelerine katkıları nedeni ile bu ödülü almaya hak kazanmıştır" dedi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer'in konuşmasının arkasından; Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş'ın hayatını anlatan kısa bir film izleyiciler ile paylaşıldı. Film sonrasında ödül törenine geçilirken, Şahap Aktaş'ın ödülünü Devlet Bakanı Faruk Çelik verdi.

Ödül nedeni ile büyük onur duyduğunu ifade eden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ise konuşmasında; "Bursa'nın, dolayısıyla Türkiye'nin kalkınması için, gecesini gündüzüne katan, aramızdan ayrılmış tüm büyük sanayici ve iş insanlarını şükranla anıyor, bıkmadan, usanmadan dünyanın dört bir yanında zorlu rekabetle baş eden, ülkesi ve kenti için mücadele eden Bursalı iş insanlarına da saygılarımı sunuyorum. Bu ödülü, babam Sait Aktaş ve onun kurduğu şirketi büyütmek için, benimle mesai harcayan arkadaşlarımın adına alıyorum. Bu ödülü aslında bu salonu dolduran tüm cesur yüreklerin adına alıyorum" diyerek açıklamasını tamamladı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.