Kapat Ikon
Aktaş Holding'den sanayi - üniversite işbirliğine örnek katkı

Bursa, 15.12.2017 - Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100'den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, sanayi - üniversite işbirliğine örnek bir projeyi daha hayata geçirdi.

Aktaş Holding bu doğrultuda, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile önemli bir protokol imzaladı.

Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında; kurumlar arası bilimsel araştırma, eğitim öğretim, uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapılarak, üniversite sanayi işbirliğine katkıda bulunmak, teknolojik yenilik alanında AR-GE, inovasyon, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleriyle birlikte de ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik, proje geliştirme ve yürütme konularında, sonuç odaklı çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.

BTÜ’de gerçekleştirilen protokolde; Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol ile BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir yer aldı.

Organizasyonda konuşan Sami Erol, protokolden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bursa'nın dünya çapında artıları var

Erol, Bursa'nın endüstri alanında oldukça gelişmiş olmasına rağmen teknik üniversiteye geç kavuştuğuna dikkat çekerek, "Bu işbirliği, iyi niyetimizin somut bir yansımasıdır. Bursa'nın dünya çapında artıları var. Endüstriyel açıdan oldukça gelişmiş durumdayız. Tek başına ihracatta önemli bir konumda. Biz sanayicilere bu alanda önemli görevler düşüyor. Devletimizin koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefinin yanına, daha katma değerli üretimler de koymamız gerekiyor" dedi. Bu katma değerin üniversiteler ile mümkün olduğunu belirten Erol, bu nedenle BTÜ ile imzaladıkları protokole büyük önem verdiklerini söyledi.

Teknokentler kurulmalı

Ülkenin geleceği için üniversite ile sanayinin beraber hareket etmesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Arif Karademir de öğrencilerin sanayi işbirliği ile daha nitelikli hale geleceğini kaydetti. Karademir, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizerek, "Organize sanayi bölgeleri içerisinde meslek liseleri kurulması için çalışma var. Asıl, yüksekokul ve teknokentlerin de buralarda kurulması gerekiyor. Üstün teknoloji üreten sanayinin bulunduğu bölgelerde Teknokent kurulması, gelecek adına çok büyük kazanım olacaktır. Çünkü özellikle insan kaynağının etkin şekilde kullanılması gerekiyor" diye konuştu. Karademir, daha fazla AR-GE çalışması yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ortak çalışmalar yapılacak

Öte yandan, imzalanan protokol ile Aktaş Holding ve BTÜ arasında; bilimsel araştırma, eğitim ve öğretim ile uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapılacak.

Yapılan protokole göre taraflar, teknolojik yenilik alanında AR-GE, inovasyon, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında, ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yaparak, birlikte bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor.

Ayrıca protokol kapsamında Aktaş Holding, BTÜ'de eğitim gören lisans öğrencilerinin Sektörel Eğitim Programı (SEP), staj ve bitirme projelerine destek verecek ve lisansüstü öğrencilerinin de projelerine ve tezlerine yönelik işbirliği yapılması teşvik edilecek.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.