Kapat Ikon
Aktaş Holding'den H2020 ITEA Enerji Verimliliği Projesi'ne Tam Destek

Bursa, 21.09.2017 - Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100'den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir bir çevre bilincinin yaygınlaşması noktasında, önemli sorumluluk üstlenmeye devam ediyor.

Aktaş Holding; "H2020 ITEA Enerji Verimliliği Projesi" kapsamında, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve dünya ölçeğinde faaliyet gösteren çok sayıda uluslararası şirketin de yer aldığı konsorsiyumda ülkemizi başarıyla temsil etti.

Almanya'nın Fulda kentinde (Frankfurt'a 100 km uzaklıkta) düzenlenen ve Türkiye adına Aktaş Holding'in de yer aldığı konsorsiyum tarafından, 2020 ITEA Enerji Verimliliği Projesi'nin Kick-off (Başlangıç) toplantısı, 5-6 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Almanya, Portekiz, İspanya, İsveç'ten çok sayıda firmanın yer aldığı konsorsiyuma, Aktaş Holding adına Kalite Takım Lideri Murat Yıldırım katılırken, ayrıca proje konusunda Aktaş Holding'e danışmanlık yapan, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. A. Alper Özalp da toplantıda yer aldı.

Üzerimize Düşen Sorumlulukları Üstlenmeyi Sürdüreceğiz

H2020 ITEA Enerji Verimliliği Projesi'nin, dünyadaki enerji verimliliğini artırma noktasında önemli bir misyona sahip olduğunu değinen Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, proje kapsamında ülkemizi temsil etmekten dolayı büyük gurur yaşadıklarını kaydetti.

Enerji verimliliği ve enerji kaynaklarının etkin kullanılması noktasında, 'duyarlı' bir kimliğe sahip olan Aktaş Holding'in, kurulduğu günden beri bu süreci bir kültür haline dönüştürdüğünü ifade eden Erol, şirket olarak çevreye değer katan ve verimliliği artırıcı her türlü faaliyette de üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Çevresel Fayda Raporunu Paylaştı

Öte yandan Aktaş Holding, ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında; ağaç, elektrik, depolama, fosil yakıt ve su temel bileşenleriyle ilgili net tasarruf miktarlarının yer aldığı Çevresel Fayda Raporu'nu da kısa süre önce kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.