Kapat Ikon
Aktaş Holding, Çin'den Gelen Misafirlerini Ağırladı

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, yüksek mukavemetli polyester endüstriyel iplik, araç lastiği ve konveyor bant kord bezi üretiminde Çin'de yüksek pazar payına sahip olan ve 2010 yılından beri, Aktaş Holding'in Çin'de yer alan Ankeshu fabrikasının tüm kord bezi ihtiyacını karşılayan Taiji firmasından, üst düzey yetkilileri Bursa'da ağırladı.

Bursa, 30.09.2014 - Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında yer alan Aktaş Holding, yüksek mukavemetli polyester endüstriyel iplik, araç lastiği ve konveyor bant kord bezinde uzmanlaşmış, ürünleri Çin pazarında yüksek paya sahip olan Çinli Taji Endüstri firmasından üst düzey yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Bursa'da misafir etti.

Çin'in Jiangsu eyaletinin Wuxi şehrinde yönetim satış faaliyetlerini, Yangzhou şehrindeki fabrikası ile de üretim faaliyetlerini yürütmekte olan Taiji firması, 2010 yılından beri Aktaş Holding ile işbirliği içerisinde olup, Aktaş'ın Çin'de yer alan Ankeshu fabrikasının tüm kord bezi ihtiyacını karşılıyor.

Taiji firması, yeni Genel Müdürü Mr. Sun ile tanışma, Aktaş isteklerine göre polyester kord bezinde geliştirmeler yapılması, mevcut teknik ve lojistik sorunların gözden geçirilmesi, ileride firmalar arasında iş ilişkilerini büyütecek olan fırsatların tartışılması amacıyla, Bursa'ya ziyaret gerçekleştirdi.Ziyarette Aktaş Holding adına; İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, AR-GE Uzmanı Merve Kolay, Satınalma Sorumlusu Erhan Suner, Kauçuk Tasarım Uzmanı Dündar Tuna, Teknik ve Yönetim Sistemleri Direktörü Rahşan İ. Yorulmaz yer aldı.

Çin'den gelen misafirleri Aktaş Holding adına İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol karşılarken, Erol misafirleri Bursa'da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Firma İle İlişkilerimiz Önemli Boyuta Geldi"

Ürünleri Çin pazarında yüksek pazar payına sahip olan Taiji firması ile Aktaş arasındaki ilişkilerin 2010 yılı Mart ayında başladığını aktaran Erol, "Kord bezi onay süreci ve deneme üretimlerini takiben Eylül 2010 tarihinde ilk sipariş Taiji firmasına verildi. Bugün bu firmadan kord bezi tedariğimiz önemli boyutlara gelmiş bulunuyor. Ankeshu fabrikamız, tüm kord bezi ihtiyacını Taiji firmasından karşılamaktadır. Gelinen noktada firma ile olan iyi ilişkilerimizin artarak devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bölgenin Bursa İle Büyük Benzerlikleri Var"

Taiji Firması'nın faaliyet gösterdiği Jiangsu eyaletinin Wuxi şehrinin Bursa ile benzer özelliklerine sahip olduğunu belirten Mr. Sun da misafirperverlikleri için Sami Erol ve Aktaş Holding personeline teşekkürlerini iletti.

Mühendis ve teknisyen olmak üzere toplam 2800 çalışanla birlikte, ISO 9001:2000 ve Çin'de dış ticaret haklarına sahip işletme onay belgelerine sahip olduklarını söyleyen Sun, "Jiangsu Eyaleti Wuxi Şehri başta olmak üzere, Çin'in en önemli otomotiv sanayi bölgesidir. Sanayi olarak Bursa ile büyük benzerlikleri var. Yine bu bölgede tekstil ikinci önemli sektör olarak dikkat çekiyor. Taiji firmamız, polyester kord bezinde ürün kalitesi ve bu kalitenin sürekliliği konusunda kendisini ispatlamış bir firma. Türkiye'de de ilerleyen dönemde pazar payını artıracağımıza inanıyoruz. Otomotiv yan sanayinden Çin'e ihracat için Jiangsu eyaletindeki firmalar ile ilişkilerin geliştirilmesi ve bu firmalara Bursa'daki potansiyelin tanıtımı oldukça önemli. Bu ziyaretle bu tanıtıma bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.