Kapat Ikon
Aktaş Holding, Çin Yatırımı Tüm Hızı İle Devam Ediyor

Hava süspansiyon körüğü üretiminde dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve Çin'e yaptığı yatırımla büyük bir atılım yakalayan Aktaş Holding, Çin'deki kendi fabrika inşaatını devam ettiriyor.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, Brezilya, Bulgaristan, ABD, Almanya gibi ülkelerin yanı sıra Çin'de de büyümeye devam ediyor.

1938 yılında Bursa'da kurulan ve dünya çapında bir firma kimliği kazanan Aktaş Holding, Çin'de 2009 yılında başladığı üretimi kendi fabrikasında sürdürmek için geçen Mayıs ayında yeni fabrikasının temelini atmıştı.

2012 yılında tamamlanması planlanan yatırım ile ilgili kısa bir açıklama yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; "Bölgedeki pazar imkânları ve fırsatlar nedeni ile kiralık olarak üretim yaptığımız fabrikadan çıkıp kendi fabrika yatırımımızı yapıyoruz. Şu anda yeni fabrikamız yüzde 50 seviyesinde tamamlandı. 2012 yılında üretim yapıyor olacak. Bölgedeki yeni yatırım tutarımız 12,5 Milyon dolar seviyesinde. Bölgede Türk çalışanların yanı sıra 200 Çinli çalışacak. Bu sayılar gelecek senelerde daha da artacak. Şu anda Türkiye'de Çin'deki fabrikamızda gelecek yıllarda çalışmak üzere Çinli arkadaşlarımız eğitimler alıyor. " dedi.

2012 yılında üretime başlayacak olan fabrika, Changxing eyaletine bağlı Huzhuo Kentinin Zhejiang Ekonomik kalkınma bölgesinde yer alıyor. 12.000 metrekare alanda kurulan fabrikanın 2013 yılında ulaşacağı kapasite yıllık 1,5 Milyon hava süspansiyon körüğü olacak. Özellikle Çin ve Orta Asya'yı hedef alacak olan yatırım ile Aktaş Holding dünya çapında müşterilerine hızlı bir lojistik ağı ile ulaşıyor olacak.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.