Kapat Ikon
Aktaş Group Şirketleri, Aktaş Holding Çatısı Altında Toplandı.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş, dünya ölçeğinde başlattığı yeniden yapılanma çalışmaları sonucunda şirketlerini Aktaş Holding çatısı altında topladı.

1938 yılında küçük bir lastik atölyesi şeklinde temelleri atılan ve bugün toplam 11 şirketi, 25 bin metrekare kapalı alanı, 110 milyon Euro'yu geçen cirosu ile Türk otomotiv sektörünü tüm dünyada temsil eden Aktaş, Brezilya, Almanya, Bulgaristan, Çin ve Kuzey Amerika'da yaptığı üretim faaliyetleri ile de son dönemde adından söz ettirdi.

Bursa'da gerçekleştirilen ve yeni yönetim merkezinin açılışının da yapıldığı toplantıda bir konuşma yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; "Bugünden itibaren Aktaş, küresel bir oyuncu olmak adına hızlı bir dönüşüm süreci başlatıyor. Bu dönüşüm sürecine Aktaş Holding ismini vermemizin amacını ise; coğrafi açıdan 6 kıtaya ve 80 ülkeye ulaşan bir yapının, hedeflenen hızlı büyümeye ve gelişmeye ulaşabilmesi, daha uygun bir örgütlenme ve daha kurumsal bir yapı oluşturabilmek şeklinde ifade edebilirim. Artık daha rekabetçi, daha kurumsal ve daha üretken projeler ile kendimizi göstereceğiz. Ama tüm bunları küresel güven ve yerel samimiyet anlayışı ile sonuçlandıracağız" dedi.

Aktaş Holding olarak son dönemde yaptıkları yurtdışı yatırımları hızla devam ettireceklerini belirten Şahap Aktaş "Brezilya'da yaptığımız çalışmalar artık meyvesini veriyor. Bu bölgede yaptığımız yatırımlar sayesinde Güney Amerika'da önemli bir Pazar payına ulaştık Benzer durumları diğer ülkelerde de yaşıyoruz. Önümüzdeki dönem için Rusya pazarına büyük önem veriyoruz. Bu pazara da yatırım yapma hedefindeyiz" diyerek açıklamalarına devam etti.

Aktaş Holding'in sosyal sorumluluk projelerine de çok kıymet verdiğini ifade eden Şahap Aktaş; "Aktaş Eğitim Vakfı'nı hayata geçirdik. Artık tüm sosyal sorumluluk çalışmalarımızı bu vakıf üzerinden sürdüreceğiz. Vakıf ile ilgili daha detaylı bilgilendirmeyi önümüzdeki dönemde sizlerle paylaşacağız" dedi.

Toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise konuşmasında "Bursa'nın önemli bir üretim kenti olduğu aşikâr, ancak ne güzeldir ki Bursa merkezli bir şirket olan Aktaş Holding dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Bu bizler için büyük bir gurur kaynağı. Bursa'mızın adını daha fazla duyurmak için çalışan herkes gibi Aktaş Holding yöneticilerini de kutluyorum" dedi.

Son olarak etkinlikte "Aktaş Holding Özelinde Küresel Ekonomi ve Türkiye 2011 Perspektifi" konulu bir konuşma yapan Prof. Dr. Deniz Gökçe; Aktaş Holding gibi küresel firmaların Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek; "Yaratılan katma değer ülkemiz için çok önemli. Bu katma değer ile ülkemizde daha fazla yatırımlar yapılıyor. Dünya ölçeğinde Türk firmalarının sayısı arttıkça ekonomik açıdan da güçleneceğiz" dedi. Deniz Gökçe'nin genel ekonomik değerlendirmeler yaptığı toplantı konukların sorularını sorduğu bölüm ile tamamlandı.

Etkinliğe; BUSİAD; UİB, DOSAB, DOSABSİAD gibi birçok kurumu temsilen işadamları ve çok sayıda konuk katılım gösterdi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.