Kapat Ikon
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Halkın doğru, tarafsız, objektif bir şekilde haber alma özgürlüğünün sağlanmasına yardımcı olan gazeteciler, bu değerli mesleği icra etme noktasında büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan basın ve medya, halkın doğru bilgilendirilmesi için büyük bir görev üstlenirken, bu görevi tüm zorluklara göğüs gererek yapmaya çalışanlar da basınımızın güzide emekçileridir.

Bu yolda emek veren tüm basın mensuplarının, her türlü sosyal haklarını güvence altına alan yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, 10 Ocak tarihi her yıl, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Kamu vicdanının sesi olmak gibi bir misyon taşımakta olan gazeteciler, görevlerini icra ederken gece gündüz yoğun bir emek mücadelesi sergilemektedir.

Zor koşullarla karşı karşıya kalan basın mensuplarının, çalışma koşullarını iyileştirilerek, dünya standartlarına taşımak ve demokratik toplumun vazgeçilmezlerinden biri olan özgür basının, kamuoyunda ‘ifade özgürlüğünün taşıyıcısı olmak’ misyonunu en iyi şekilde yansıtabilmesi, basın emekçilerine hak ettikleri değerin verilmesiyle mümkün olacaktır.

Bu doğrultuda, başta ülkemizdeki basın çalışanları olmak üzere, tüm dünyadaki medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun…

 

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.