Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı - Bursiyer Röportaj Çalışması

1- Öncelikle kendinizi tanıtabilir misiniz?

İsmim Onur ŞERO. 10.11.1995 Diyarbakır doğumluyum. Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi mezunuyum. Şu an Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim.

2- Aktaş Eğitim Vakfı'ndan hangi tarihlerde burs desteği aldınız?

2014 Ekim ayından bu yana, Aktaş Eğitim Vakfı'ndan burs desteği alıyorum.

3- Aktaş Eğitim Vakfı burslarından nasıl haberdar oldunuz?

Aktaş Eğitim Vakfı burslarını, internette burslar hakkında araştırma yaparken keşfetmiştim.

4- Bugünkü konumunuza ulaşma veya hayallerinizi gerçekleştirme noktasında, Aktaş Eğitim Vakfı'nın size ne gibi katkıları oldu?

Aktaş Eğitim Vakfı burslarının bana dolaylı bir şekilde katkısı oldu. Aldığım burs, öğrenim sırasındaki harcamalarımın bir kısmına yardımcı oldu. Bu burslar sayesinde okuma sürecimde çok fazla nakdi problemlerle uğraşmadım, bundan dolayı da kendimi geliştirmeye daha çok vakit ayırabildim.

5- Aktaş Eğitim Vakfı'nın hayatınızdaki önemini, 1 cümleyle bize özetleyebilir misiniz?

Öğrenim hayatımın güzel bir parçası.

6- Gelecek vizyonunuzu bizimle paylaşır mısınız? Kariyer hedefleriniz nelerdir?

Şu an net olarak hangi sektörde ve hangi pozisyonda çalışacağıma dair net bir düşüncem yok fakat sinyal/telekom alanına yönelmek istiyorum. İlk olarak, işleri iyi öğrenebileceğim bir şirkete girip kendimi geliştirmek istiyorum. Sonrasında ya kendi bölümüm üzerine ya da MBA yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

7- Aynı yollardan geçmiş olduğunuz öğrencilere destek olmak için geliştirilen projelere destek oluyor musunuz? Öğrencilere ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Özel olarak tanıdığım birilerine ya da benden rica eden kişilere yardımcı oldum. Bu yardımı bir proje kapsamında yapmıyorum. Öğrencilere; derslerin her şey olmadığını, asıl amacın kendini geliştirmek olduğunu tavsiye ederim. Ayrıca öğrenciliğin her döneminde geniş vizyona sahip birilerinden yardım almalarının da faydalı olacağını söyleyebilirim.

8- Öğrenim hayatınızda ve iş hayatınızda, size gurur veren başarılarınız oldu mu? Varsa bu başarılarınızdan kısaca bahsetmenizi istesek?

İş hayatına henüz girmediğim için o konuda bir başarım olmadı ama üniversiteye hazırlanma sınavında beklediğimden daha yüksek bir puan alarak, çok güzel bir üniversitenin güzel bir bölümünde kendimi geliştirme fırsatı yakaladım.

9- Son olarak ilave etmek istediğiniz bir şey var mı?

Öğrencilere destek amaçlı olabilecek birkaç öneride bulunmak istiyorum. Nakdi bursun yanında, vizyon açısından da öğrencilere çeşitli imkân sağlanabilir. Düzenlenebilecek genel etkinliklere ya da şirkete öğrencilerin de çağrılıp, o sektördeki insanlarla birebir görüşülmesi ve vizyonlarının gelişmesine yardımcı olunabilir. Ayrıca staj vb. konularda da sektöre girmelerine yardımcı olunabilir. Teşekkürler.

Öğrenim hayatınızda bizleri tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz...

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.