Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı - Bursiyer Röportaj Çalışması

1.     Öncelikle kendinizi tanıtabilir misiniz?

İsmim Orhan Uras KURTULUŞ. 20.02.1993 Osmangazi / Bursa doğumluyum. Lise eğitimimi Tophane Teknik Lisesi Elektrik - Elektronik bölümünü 1'incilikle bitirerek tamamladım ve akabinde, Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazanarak, 1 yıl zorunlu İngilizce öğretimi dahil toplam 5 senelik lisans eğitimimi 2016 yılında tamamlamış oldum. Ayrıca 2014 yılında, Balıkesir Üniversitesi Uluslararası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan Erasmus+ sınavını kazanarak, Almanya'nın Stuttgart bölgesinde 3 aylık staj yapma hakkı kazandım.

Bir sonraki yıl 2015'te, tekrar Erasmus sınavını kazanarak, İspanya'da bulunan "Universidad de La Rioja" Üniversitesi'nde 7 aylık eğitim hakkı elde ettim ve burayı da başarıyla tamamladım.

2.     Aktaş Eğitim Vakfı'ndan hangi tarihlerde burs desteği aldınız?

Aktaş Eğitim Vakfı'ndan, 09.2015 - 09.2016 tarihleri arasında 1 yıllık zaman dilimi süresince, bursiyerler için belirlenmiş miktardaki burs desteği aldım.

3.     Aktaş Eğitim Vakfı burslarından nasıl haberdar oldunuz?

Aktaş Holding bünyesinde 2015 yılında gerçekleştirmiş olduğum işletme stajı dönemimde, çalışma arkadaşları tarafından verilen tavsiyeler üzerine, Aktaş Eğitim Vakfı tarafından sağlanan burslar hakkında bilgi sahibi oldum.

4.      Aktaş Eğitim Vakfı bursunun eğitim hayatınıza doğrudan veya dolaylı yoldan ne gibi katkıları oldu?

Vakıf tarafından verilen mali destek sayesinde, lisans döneminde hayata geçirmeyi hedeflediğim inovatif ve sürdürülebilir projelerim için somutsal olarak ilk adımı atmış oldum.

5.      Aktaş Eğitim Vakfı'nın sosyal sorumluluk anlamında yapmış olduğu diğer çalışmaları da takip etme şansınız oldu mu? Bu konuda bilginiz var mı?

Aktaş Eğitim Vakfı'nın sosyal sorumluluk proje çalışmalarını güncel olarak takip ediyorum. Vakfın manevi ve sürdürülebilir güçlü yapısıyla gelecek için yararlı ve uygun yatırımlar yapmayı vizyon edinmesi, her zaman örnek almam ve yapılan çalışmalara ortak olmam için teşvik olmuştur.

6.     Bugünkü konumunuza ulaşma veya hayallerinizi gerçekleştirme noktasında, Aktaş Eğitim Vakfı'nın size ne gibi katkıları oldu?

Aktaş Eğitim Vakfı tarafından daimi ve aktif olarak gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarından feyz alarak, kendimi sosyal anlamda büyük oranda geliştirme fırsatım oldu. Ayrıca yeni yetişen nesillere tavsiyeler ve örnekler vermem konusunda da yetenek ve niteliklerimi daha ileriye taşıma şansı yakaladım.

7.     Aktaş Eğitim Vakfı'nın hayatınızdaki önemini, 1 cümleyle bize özetleyebilir misiniz?

Toplumsal duyarlılık bilincini kazanmam ve hayat standartlarında meydana getirdiğim gelişmelerde, Aktaş Eğitim Vakfı önemli ölçüde katkı sağlamıştır.

8.     Gelecek vizyonunuzu bizimle paylaşır mısınız? Kariyer hedefleriniz nelerdir?

Küreselleşen dünyada, sahip olduğum nitelikleri, bilgi ve becerilerimi daha da ileriye taşıyarak, yenilikçi, sürdürülebilir, topluma ve ülkeye faydalı projeleri hayata geçirmeyi kendime vizyon edinerek, hedeflerimi gerçekleştirmek için stabil olmayı değil dinamik ve aktif olmak için çaba sarf etmeyi tercih ediyorum.

Ayrıca evrensel değerlere saygılı, sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunacak çağdaş bir birey olmak için her geçen gün kişisel potansiyelimi geliştirerek, gelecek nesillere katkı sağlamayı, fark ve farkındalık yaratmayı amaçlıyorum.

9.     Aynı yollardan geçmiş olduğunuz öğrencilere destek olmak için geliştirilen projelere destek oluyor musunuz? Öğrencilere ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Gençlere destek olmak için her zaman maddi ve manevi anlamda yürütülen projelere herhangi bir karşılık beklemeksizin katkı sağlayıp, şu ana kadar edindiğim tecrübelerimi öğrencilerle paylaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamayı yeğlerim.

Öğrencilere; fikir ve hedeflerini hayata geçirmeleri için cesur ve kararlı olmalarını, karşılarına çıkacak her türlü engel ve zorluklara rağmen umutlarını hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiğini tavsiye eder, özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler oluşturmaları için gerekli özgüveni ve çabayı göstermelerini temenni ederim.

10.  Öğrenim hayatınızda ve iş hayatınızda, size gurur veren başarılarınız oldu mu? Varsa bu başarılarınızdan kısaca bahsetmenizi istesek?

Lisans öğrenim hayatımda geliştirdiğim faydalı model kapsamındaki inovatif Ar-Ge projesi, diğer projeler arasında 1'inci seçildi.

Bu projeyi hayata geçirmek için üniversitede görevli profesör akademisyenler ve TÜBİTAK kurumunda görevli hakem ve uzman yetkililer tarafından gerekli teşvik ve destekleri almış olmak da şahsım adına ayrı bir gurur kaynağı oldu.

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.