Kapat Ikon
9 Şubat-Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri sigara kullanımıdır. Sigaranın içerisinde, vücut için zehirli ve kanser yapıcı, 4000'den fazla kimyasal madde bulunmaktadır.

Sigara, bağımlılık yapıcı bir madde olması nedeniyle insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Yapılan araştırmalara göre sigara içenlerde kalp krizi riski, içmeyenlere göre 3 kat daha fazladır. Aynı şekilde, sigara içenlerde akciğer kanseri riski, içmeyenlere göre 20 kat fazla olmaktadır.

Sigara içenlerde bunların yanında, farklı rahatsızlıklar da ortaya çıkmaktadır. Beyin damarı hastalıkları, bacak kangrenleri, felç riski, kadınlarda düşük ve erken doğum riskini artıran önemli etmenlerden biri de maalesef sigaradır.

Bağımlılık yapan bir maddeden kurtulmak güçtür ancak imkansız değildir. Bu nedenle, sigarayla mücadele konusunda kararlı olmalı ve gerekirse tedavi yöntemleri ile bu bağımlılıktan kurtulmak için çaba gösterilmelidir.

Her yıl 9 Şubat tarihi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 'Sigarayı Bırakma Günü' olarak kutlanmaktadır. Sigaraya karşı gelin, elele vererek hep birlikte mücadele edelim...

 
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.