Kapat Ikon
Sami Erol'dan aile şirketlerinde kurumsallığa geçiş için önemli mesajlar

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİLİVRİSİAD) tarafından düzenlenen Küresel Rekabet ve Yeni Trendler Zirvesi'ne katıldı.

Moderatörlüğünü Yücel Koç'un üstlendiği, 'Aile Şirketlerinde Kurumsallığa Geçiş' konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Erol, firmalardaki kurumsallaşma süreçlerinin yönetimi ve Aktaş Holding'in kurumsallaşma yolunda yaptığı çalışmaları anlattı.

Erol, aile işletmelerinde kurumsallaşmanın yönetilmesi için 3 ana yaklaşımın çok önemli olduğunu belirterek, "Bu süreçler, ailenin ortak vizyonu ve icraya yansıması, iş süreçleri ve sonuçlarının geliştirilmesi ile sonuçların sürekliliği için gerekli yapıların oluşturulmasıdır. Şirketler sürekli iyileştirme kültürü çerçevesinde hareket etmeli ve kaynakları etkin kullanarak, şirkette sürdürülebilirliği artırmalı. Ayrıca aile üyelerinin birbirlerine güvenmeleri ve aralarındaki iletişimi doğru şekilde sağlamaları da oldukça önemlidir. Aile şirketlerinde hassas ve önemli konuların, açık bir şekilde konuşulacağı platform sağlanmalı. Görüş ayrılığının olduğu konularda da diyaloglara dikkat edilmeli" dedi.

Yenidünya düzenine ayak uydurmalı

Aile şirketlerinde aile içi yetenek değerlendirmesi yapılması gerektiğini ifade eden Erol, kurucu kuşakla gelecek kuşağın farklı beklentileri olabileceğini kaydetti. Erol, bu aşamada kurucu kuşağın şirketi yönetmekten sistemi yönetmeye geçişinin planlanması gerektiğini dile getirerek, "Ayrıca gelecek kuşağın liderlik hedeflerinin belirlenmesi gerekiyor. Teknolojinin hızla gelişmesi, hızla artan rekabet koşulları karşısında aile işletmeleri de kendilerini bu düzene göre geliştirmeli. Yenidünya düzenine uyum sağlamak ve kaliteli çalışmalara imza atabilmek için şirketler işinin ehli, alanında profesyonellerle çalışarak yenidünya düzenine ayak uydurabilirler. Bu da ancak kurumsallaşma ile mümkündür" diye konuştu.

Erol, Aktaş Holding olarak global düzeyde yakaladıkları başarı grafiğini sürekli yükselterek, önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Son derece verimli geçen programın sonunda ise Sami Erol'a, değerli görüşlerinden ötürü plaket verildi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.