Kapat Ikon
Aktaş Eğitim Vakfı'ndan Orhaneli İlçesi'nde 'Teknoloji Sınıfı' Hamlesi

Toplumsal açıdan farkındalık artırıcı sosyal sorumluluk faaliyetleriyle, Bursa ve ülkemiz ölçeğinde adından sıklıkla söz ettiren Aktaş Eğitim Vakfı, özellikle eğitime yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarda adeta dur durak bilmiyor…

Aktaş Eğitim Vakfı bu doğrultuda son olarak, Ermetal Şirketler Grubu Kurucusu, hayırsever işadamı Fahrettin Gülener ile çok önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Aktaş Eğitim Vakfı, Fahrettin Gülener ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, 350 öğrenci ve 26 öğretmenin yer aldığı, Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli de bulunan İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu'nda, öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilmek amacıyla çeşitli küçük torna-tesviye cihazlarının yer aldığı bir 'Teknoloji Sınıfı'nı okula kazandırdı.

Yaşanan Eksikliğe Kayıtsız Kalmadı

Çok sayıda genç ve idealist öğretmenin bulunduğu okul, son 3 yılda TEOG sınavlarında Bursa ortalamasının üstünde başarı sağlamasıyla gündeme gelirken, diğer yandan özellikle uygulamaya yönelik etkinliklerde ( fizik, kimya vs. gibi) materyal azlığından ötürü de önemli bir eksiklik yaşamaktaydı.

Bölgede bugüne dek çok önemli çalışmalara imza atan Aktaş Eğitim Vakfı da İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu'nun yaşadığı bu eksiklik karşısında harekete geçerek, özellikle meslek seçimi konusunda ciddi kazanımlar sağlayan ve çocukların gelişimi açısından da önem arz eden, derslere destek niteliğindeki uygulama materyallerinin teminini üstlendi.

Geleceğimiz Olan Çocukları Çok Önemsiyoruz

Aktaş Eğitim Vakfı olarak özellikle, 'yarınlarımız' olarak gördükleri çocukların ve gençlerin, kendini geliştirebilecekleri fırsatları koşulsuz şekilde öğrencilere sunma gayretinde olduklarını anımsatarak, son yıllarda başarılı sonuçlarla öne çıkan İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu'ndaki bu temel ihtiyaca da kayıtsız kalmamak adına girişimlerde bulunduklarını aktaran Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş, eğitim faaliyetlerini çok önemsediklerini belirtti.

Okula kazandırılan teknoloji sınıfının hayırlı olmasını dileyen İlknur Aktaş ayrıca, vakıf olarak bugüne dek olduğu gibi gelecekte de eğitim öncelikli farkındalık artırıcı sosyal sorumluluk projelerini aynı kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.