Kapat Ikon
31 Mayıs - Dünya Sigarasız Günü

Ülkemizde ve dünyada, toplum sağlığını tehdit eden en önemli unsurların başında, şüphesiz ki sigara gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara, dünyanın en hızlı yayılan ve en uzun süren salgını olarak nitelendirilirken, sigara tüketiminin gelişmiş ülkelerde her geçen gün azalmaya başladığı, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise gün geçtikçe artan bir sorun haline geldiği görülmektedir.

Yapılan araştırmalar neticesinde, sigara tüketiminin 50'den fazla hastalığın doğrudan tetikleyicisi olduğu net bir biçimde ortaya konulmaktadır. Sigaranın aile ve toplum sağlına zarar vermesinin yanı sıra; aile bütçesine ve ülke ekonomisine de olumsuz etkisi oldukça fazladır.

Akciğer kanseri, damar tıkanıklığı, diş ve damak rahatsızlıkları, hipertansiyon gibi birçok sağlık sorununun oluşmasına neden olan sigaranın, zararlı alışkanlıkları konusunda toplum nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla, 31 Mayıs tarihi ülkemizde ve dünyada, her yıl 'Dünya Sigarasız Günü' olarak, çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü vesilesiyle, insan ve toplum sağlığının en önemli düşmanı olan sigara ile mücadele etmenin ve 'Dumansız Hava Sahası' oluşturmanın, hepimiz adına en temel görev olduğunu asla unutmamamız gerekiyor.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.