Kapat Ikon
Aktaş Holding- BUÇAD İşbirliğinde "Toplumsal Farklılıklara Son" Mesajı

'Yaşam boyu eğitim' düşüncesiyle, dönemsel olarak düzenlenen çeşitli organizasyonlar kapsamında, çalışanlarına yönelik farklı eğitim faaliyetlerine imza atan Aktaş Holding, ülkemizde çeşitliliği ve farklılıkları destekleyen ilk dernek olarak bilinen, Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği’nin (BUÇAD) katılımıyla düzenlenen 'Çeşitlilik' söyleşisinde, çalışanlarını bir araya getirdi.

Aktaş Holding Eğitim Salonu’nda gerçekleşen organizasyona, BUÇAD adına Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer katılırken, iş yaşamında çeşitliliğin artırılmasının önemine vurgu yapan Biçer, üretim ve hizmet sektörlerinde oluşabilecek kazanımların somut olarak ortaya konulmasına katkı sağlayan çeşitlilik sayesinde kadınlara, gençlere ve dezavantajlı bireylere istihdam yaratılmasına destek olunabildiğini söyledi.

Gerçekleştirilen 'Çeşitlilik' söyleşisinde; cinsiyet, yaş, etnik köken, tercihler, engeller, din ve diğer özelliklerden bağımsız olarak, kişiyi tüm yönleriyle bir bütün olarak görme ve farklılıklara saygı duyarak da kişilere, iş ve sosyal yaşantısında fırsat eşitliği verilmesi mesajı verildi.

"Farklılıklar Hiçbir Şeye Engel Değildir"

Çeşitlilik hakkında bilgilendirme yaparak katılımcılara seslenen Biçer; "Çeşitlilik dediğimiz konuyu cinsiyet, yaş, etnik köken, tercihler, engeller, din ve diğer özelliklerden bağımsız olarak, herkesin kendi olarak değer bulması, ön yargıların kalkması, kişiyi geçmişi, yaşam deneyimi ve inançları ile bir bütün olarak görme, görünen ve görünmeyen farklılıklara saygı olarak nitelendirebiliriz. Farklılıklar asla bir engel değildir. Farklılıkların doğru ve etkin şekilde yönetildiğinde, işyerlerine ve topluma değer katacağına inanıyoruz. BUÇAD olarak amacımız, doğru yönetilen farklılıkların, verimliliğe olan pozitif etkisini göstermektir" diye konuştu.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol ile Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Aktaş'ın da çalışanları yalnız bırakmadığı eğitimin sonunda, BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer'e değerli paylaşımlarından ötürü çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.