Kapat Ikon
Aktaş Holding, 30 Milyon TL'lik Yatırım Yapıyor

Faaliyet gösterdiği sektörlerde sahip olduğu markalar ile dünya liderleri arasında yer alan, bu alanlarda değişimi yönetmeyi ilke edinen ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, yeni pazarlara etkin ve hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sürdürülebilir verimlilik için, Kestel OSB'de bulunan ve 5 ayrı binada faaliyet gösteren üretim tesislerini 2015 yılı sonuna kadar yeni fabrikasına taşıyacak.

20 bin metrekare kapalı alana sahip ve tamamen Aktaş Holding'in üretim modeline uygun olarak, hava süspansiyon sistemleri üretimi yapacak olan yeni fabrika, 30 Milyon TL gibi bir yatırım ile hayata geçiyor. Kestel lokasyonundaki 5 ayrı bina inşaatı tamamen biten fabrika ile birlikte Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınıyor. Aktaş Holding bu hamleyle birlikte, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda oldukça önemli bir adım daha atmış olacak.

Yeni fabrika binasına taşınma süreciyle ilgili bilgiler veren Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, uzun zamandır bu çalışmanın hazırlığı içerisinde olduklarını belirterek, dünya genelinde faaliyetlerini ve üretim merkezlerini küresel bir organizasyon yapısına taşıdıklarını ifade etti.

Aktaş Holding'in kısa süre içerisinde yeni ürün haberleri paylaşacağı bilgisini de veren Erol ; "Yaptığımız mevcut yatırım ile birlikte Türkiye'de 35 bin metrekare kapalı alana ulaşırken, dünya genelinde üretim, satış ve dağıtım olarak toplamda 50 bin metrekarenin üzerine çıkıyor olacağız. Sadece ulaşım grubunda yıllık küresel üretim hacmimiz 2,5 milyon adetten 3 milyon adede yükselecek. Yapı, yeşil enerji ve yeni yatırım alanımız olan endüstriyel ürünler gruplarında da aynı büyüme hamlelerini yaptığımızı göz önüne alırsak Aktaş Holding dünya çapında ses getirmeye devam edecek"dedi.

Sami EROL : "2015 Yılında Yüzde 25 Büyüyeceğiz"

2015 yılında yüzde 25 büyüme hedeflediklerini aktaran Sami Erol; "Airtech, Aircomfort, Aktaş ve Lineflex markalarımızla farklı sektörlerde 100'den fazla ülkede ürünlerimiz satılıyor.  Bulgaristan, Almanya, ABD, Brezilya, Çin ve Türkiye olmak üzere önemli lokasyonlarda faaliyet gösteriyoruz. Dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu nedenle tüm yatırım hedeflerimizi dünya çapındaki yapımıza uygun olarak belirliyoruz" dedi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.