Kapat Ikon
Sami Erol- Önsöz

Gelişmiş tüm toplumlar seviyesinde basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kavramları, demokrasinin ve gelişmişliğin vazgeçilmez bir gereği olmuştur.

Doğru bilginin elde edilmesi ve bunun topluma ulaştırılması noktasında, tarafsız yayın anlayışına sahip olup, halkın haber alma özgürlüğüne aracılık eden basın kuruluşları ve gazetecilerin, sahip olduğu temel hak ve özgürlükler, demokrasinin güçlenmesine doğrudan katkı yapan temel unsurlardan biridir.

24 Temmuz günü, basında sansür mekanizmasının kaldırıldığı gün olması ve meslek ilkelerine uygun olarak, basın mensuplarının objektif bir yayıncılıkla, en doğru haberleri, halka en hızlı şekilde ulaştırma aşamasında, ülkemizin gelişmişliğinde önemli bir yere sahiptir.

Şüphesiz ki toplumsal değerlere saygılı, temel hak ve özgürlüklere bağlı olup, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokrasi anlayışı olan tüm toplumlar için en büyük güvencelerden birisi konumundadır.

Yağmur, çamur, sıcak, soğuk demeden, gece gündüz özveriyle çalışan, kimi zaman canını dahi tehlikeye atmaktan çekinmeyen basın emekçileri için bu özel gün, kamuoyunda da önemli bir yer tutmaktadır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, en zorlu şartlarda, üstün gayretleriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışarak, toplumu doğru bilgiyle aydınlatmaya çalışan tüm basın emekçilerine görevlerinde başarılar dilerken, her birinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı gönülden kutlarım.

Sami Erol – Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi

 

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.