Kapat Ikon
Sami Erol, Olay TV Ekranlarında Ekonomiyi Değerlendirdi

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, Olay TV ekranlarında ülke ve dünya ekonomisinin nabzının tutulduğu Eko Dinamik programına konuk olarak, gündemi değerlendirdi.

Dünya ve Türkiye ekonomisinin rotası, para piyasaları, reel ekonomideki son gelişmeler ve Bursa'nın yatırımlarının değerlendirildiği programda, Feridun Eyüpoğlu'nun sorularını yanıtlayan Sami Erol, dünya ekonomisinin şu anda hareketli bir dönemden geçmekle birlikte, iyimser tablolarda somut verilere sahip olunmadığını söyledi.

Aktaş Holding olarak, faaliyet gösterdikleri bölgelerdeki ekonomik verilere değinen Erol, ”Son dönemde artan büyüme hızı Amerika ekonomisinde ciddi güçlenmeye sebep oluyor. ABD’de özellikle son 3 yılda alınan radikal önlemler, ekonomik gelişim adına ciddi etkiler sağladı.  En çok dikkatimi çeken nokta, Amerika Birleşik Devletleri’nde yatırıma inanılmaz derecede değer veren ve farklı yatırımları teşvik eden bir yapı oluşmuş durumda” dedi.

“Çin Tescilli Patent Sayısında Dünya Lideri”

Çin’in önümüzdeki 10 yılda, yine rekabetçiliği öne çıkaracak inovatif ve teknolojik ürünlerle sahnede olacağını vurgulayan Erol, Çin’in geçtiğimiz yıl tescil edilmiş patent sayısında dünyada ilk sıraya yerleştiği söyledi. Türkiye’nin 2015 yılı ilk çeyreğe ait raporlarını da değerlendiren Sami Erol, otomotiv sektöründe ihracatta yüzde 6- 6,1 daralmaz söz konusu olduğunu aktararak, iç pazarda ise sektörde artış yaşandığını ifade etti.

Makroekonomik verilerin ve seçim sonrası belirsizliklerin de piyasada güven eksikliğine yol açtığına dikkat çeken Erol, program sonunda kendilerini ağırlayan Feridun Eyüpoğlu ve Olay TV’ye teşekkürlerini iletti.

 

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.