Kapat Ikon
Dosya Konusu: Bireysel Liderlikten Kurumsal Liderliğe

Firmaların başarıya ulaşmasında liderlerin çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Lider kişiler için sektörel bilgi ve deneyim kadar, etkili ve açık iletişim kurabilme kabiliyeti de başarıya giden yolda öne çıkan unsurlar arasında yer alır.

Ekiplere ilham veren bir gelecek vizyonu çizmek, bu yolda bireyleri hedefe en iyi şekilde motive etmek, güvenilir olmak, yenilikçi ve gelişim odaklı olmak, aynı zamanda da mütevazi olup, bireylerle iyi bir iletişim kurabilmek, lider kişiler için başarının olmazsa olmaz gereklilikleridir.

Bununla birlikte, kişilerin hayalleri ve sahip olduğu yetkinlik arasında fark ne kadar büyürse, hedefe ulaşmak da o kadar güçleşir. Yani bireylerin hayalleri ve yetkinlikleri arasındaki yakınlık, bu hedeflere ulaşma konusunda önemli bir ölçüttür.

Bu yüzden de kişiler, güçlü yönleri ile zayıf yönlerini doğru bir şekilde analiz ederek, daha çok güçlü yönlerine kanalize olmalıdır. Bunun için de kişinin güçlü yönlerini geliştirmeye odaklanması, zayıf yanlarını ise ekip arkadaşlarından destek alarak geliştirmeye çalışması, firmanın başarısını da doğrudan etkiler.

Bundan hareketle, şirketlerin de kurumsal liderliğe ulaşması için kişilerle benzer şekilde hareket etmesi gerekmektedir.

Öyle ki şirketlerin de kendi güçlü yanlarını bulup o alanda ilerlemeye ve büyümeye odaklanması, başarıyı da beraberinde getirecektir.

Özetle firmalar, faaliyet gösterdiği pazarda daha da büyüyüp gelişmek için doğru insan kaynağına yatırım yapıp, güçlü bireylere ve güçlü olduğu alanlara yoğunlaşırsa, hedeflerine de çok daha hızlı ulaşacaktır.

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.