Kapat Ikon
Şahap Aktaş: Balkan Ülkelerinde Türk Yatırımcılar İçin Geniş İmkanlar Var

Aktaş Holding'in sponsorluk desteğinde bulunduğu RUMELİSİAD 4. Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Balkan ülkelerindeki yatırım fırsatlarına vurgu yaptığı konuşmasında, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki son yıllarda artan işbirliği çalışmalarının önemine dikkat çekti.

 

Aynı zamanda, geçmiş dönem RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olan Şahap Aktaş konuşmasında, RUMELİSİAD olarak Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında köprü vazifesi üstlenerek, kültürlerarası ekonomik, ticari ve sosyal ilişkilerin daha da gelişmesi hedefiyle, bugüne dek bölgede önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

 

Aktaş Holding olarak, Bulgaristan'da faaliyet gösterdikleri Techno Aktaş başta olmak üzere; gelecekte diğer Balkan ülkelerinde de ortaya çıkarılacak yatırım fırsatları için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Şahap Aktaş, Türkiye ile birçok yönden benzerlik gösteren Balkan ülkelerinin, genç iş gücü potansiyelinin de mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'nde, dünyanın pek çok bölgesinde faaliyet gösteren Aktaş Holding olarak, 10 yıl önce Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde, Techno Aktaş adıyla yatırım yaptıklarını anımsatan Aktaş, ihracatın yüzde 45'ini AB ülkelerine gerçekleştirdiklerini belirterek, bu noktada Techno Aktaş'ın da Avrupa'ya açılan bir kapı konumunda olduğuna vurgu yaptı.

"İnsan Odaklı Çalışmalar Yürütmek Hedefe Ulaştırır"

Techno Aktaş olarak, Bulgaristan'da gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan gurur duyduklarını ifade eden Aktaş, şirket olarak orada çok önemli bir yapılanmaya imza attıklarını belirtirken, kısa süre önce 8'inci kuruluş yılını kutladıkları Techno Aktaş'ın, en büyük sermayesinin insan olduğunu aktardı. 'İnsanı insan gibi sevmek lazım' diyen Şahap Aktaş, "İnsanı odak noktası yaparak, tüm faaliyetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Techno Aktaş olarak, 110 kişilik bir ekiple, adeta Birleşmiş Milletler gibi olduk. Hemen her ülkenin vatandaşı, mükemmel bir uyum ve takımdaşlık ruhuyla, Techno Aktaş'ın geleceğe doğru emin adımlarla taşımaya devam ediyor. Başarımızın en önemli göstergelerinden biri de bu uyumdur. Diğer Balkan ülkelerine yönelik yatırım çalışmalarımız da kapsamlı bir şekilde sürüyor. RUMELİSİAD sayesinde oluşturduğumuz geniş network ve dostluklar, bizlere çok ciddi bir güven sağlıyor" ifadelerini kullandı.

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.