Kapat Ikon
26 Haziran - Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

Çok yönlü boyutları olan uyuşturucu madde bağımlılığı, ülkemizde ve dünyada özellikle son yıllarda en çok öne çıkan toplumsal sorunlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Uyuşturucu madde kullanımında yaşanan bu artış, insanlığın geleceği açısından önemli bir tehdit unsuru oluştururken, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1987 yılında alınan kararla, 26 Haziran tarihi 'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' olarak kabul edilmiş ve bu tarihte, dünya ölçeğinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, toplumsal farkındalık yaratılması amaçlanmıştır.

 

Toplum sağlığını tehdit eden bu soruna karşı vatandaşların en önemli görevi; özellikle yarınlarımız olan çocukları, her türlü bağımlılık yapıcı maddeden koruyarak, sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasına destek olmaktır.

 

Çocukların ve gençlerin bu sorun karşısında bilinçlendirilmeleri ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı dikkatli olmaları için ailelere önemli sorumluluklar düşüyor. Bu noktada bilgilendirme çalışmaları önemli sonuçlar ortaya koyarken, kamuoyunun doğru şekilde yönlendirilerek, topyekun mücadele örneği sergilenmesi de gelecek kuşaklar açısından faydalı sonuçlar ortaya koyacaktır.

 

Sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızı uyuşturucu maddelerden koruyalım...

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.